ABU TV Şarkı Festivali’nin 7.si bugün Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta gerçekleştirilen finalle tamamlandı. Bu seneki festival için TRT, ülkemizi temsil etmesi için Güliz Ayla ve Bahadır Tatlıöz’ü seçti. 2 ünlü şarkıcı bayrağımızı 3.kez katıldığımız festivalde dalgalandırdı.

Bu seneki festivale 14 ülke katılım sağladı. Katılımcılar aşağıdaki gibiydi:

Negar Mandegar (Afganistan)
Tiboy Shalla (Afrika)
Joey Thye (Hong Kong)
Kushal Paul (Hindistan)
Germano Bibi Guilherme (Makao)
Lana Nitibaskara (Endonezya)
Aoi Eir (Japonya)
Nursultan Zhexenbin (Kazakistan)
K.WILL (Güney Kore)
Güliz Ayla – Bahadır Tatlıöz (Türkiye)
Mohamed Abdul Ghanee-Mariyam Ashfa (Maldivler)
Pham Khanh Linh (Vietnam)
Gulzhigit Kalykov (Kırgızistan)
Türkmenistan 

Bildiğiniz üzere festival katılımcıları bir gün süren etkinlikte sahne alarak şarkılarını seslendiriyorlar. Ancak festivalde herhangi bir oylama söz konusu olmadığından yarışma durumu söz konusu değil. Böylelikle kazanandan bahsedilemiyor.

Türkiye’yi daha önce 2014’te maNga, (performansı izleyin) ve ev sahibi olduğumuz 2015’te Murat Dalkılıç temsil etmişti. (performansı izleyin ) o seneki yarışmayı buradan izleyebilirsiniz. Türkiye 2016 ve 2017’de yarışmaya katılmamıştı. Bu seneki temsilcilerimizden Güliz Ayla’nın en çok dinlenen şarkıları 142 milyon ile  Olmazsan Olmaz ve 88 milyon ile Bahsetmem Lazım. Bahadir Tatlıöz’ün ise YouTube üzerinden en çok dinlenen/izlenen şarkısı ve klibi 113 milyon ile Takvim.

Şarkıcıların bu festival için şarkıları Metin Özülkü tarafından yazıldı ve bestelendi. İkili sahnede “Kimin Umurunda” adlı şarkıyı seslendirdi.

Festivalin tekrar yayınını saat 22.00’de  (02.10.2018) Trt Müzik kanalından takip edebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=lL10jEv-TKE