24 Mayıs 2003 gecesi Letonya’nın başkenti Riga’da aldığımız ilk ve belkide son Eurovision galibiyetimizin ardından 27 Mayıs 2003’te Sertab ve ekibi TBMM’ye ziyarette bulundular…

48. Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkemize zaferi getiren Sertab Erener ve beraberindeki heyetin kabulünde TBMM’de yapılan konuşma:

27 Mayıs 2003, Salı

Sizleri TBMM’de görmek ve tebrik etmek çok güzel. Çok mutlu olduk. Ben hep irticalen konuşurum ama heyecanımdan bir şeyler yazdım. İlk defa böyle bir kutlama ve tebrik olacak.

Bugün gerçekten çok sevinçli ve gururluyuz. Çok büyük bir başarıyı kutlamak üzere ve bu başarının sahiplerini tebrik etmek üzere TBMM’de bulunuyoruz. Bundan dolayı gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye, tarihi geçmişi ve köklü kültürel mirasının üzerinde modern bir ülke olarak büyük bir hızla yükseliyor. Edebiyatta, sporda ve sanat gibi anlamı büyük alanlardaki bu başarılar, Türkiye’nin farklı alanlarda göstereceği yeni başarıların habercisidir. Bu gurur verici yükselişin kahramanlarından 48. Eurovısıon Şarkı Yarışması’nda birincilik elde eden Sayın Sertab Erener ve ekibini, halkımızın temsil makamı olan TBMM adına şükranlarımla kutluyorum, tebrik ediyorum ve kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca bu başarıların elde edilmesinde pay sahibi olan kuruma, kuruluş ve kişilere de Türk halkına sevinç ve gurur yaşattıkları için ve yüzümüzü güldürdükleri için şükranlarımı sunuyorum. Bu başarılar vesilesiyle bir kez daha emin oldum ki, daha nice başarılara imza atacak kahramanlar sırada bekliyor. Hepsi için ayrı büyük heyecanlar duymaktayım.

Değerli dostlar, şüphesiz Sayın Sertab Erener ve ekibinin kazandığı bu büyük başarıyla birlikte daha büyük başarılar, daha farklı başarılar da Türkiye’nin gündemindedir. Başarılara, zaferlere susamış bir milletin çocukları olarak 50. Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 66 kiloda altın madalya kazanan Şeref Eroğlu’nu, Uluslar arası Cannes Film Festivali’nde iki ödül kazanan yönetmen Nuri Belgin Ceyhan’a ve İmpac Dublin kazanan değerli yazarımız Orhan Pamuk’u da bu vesileyle huzurlarınızda kutluyor ve tebrik ediyorum.

Değerli dostlar, bu güzel ziyaret vesilesiyle Sayın Sertab Erenere’e, birlikte çalıştığı arkadaşlarına, TRT’mizin Sayın Genel Müdür Vekili ve bütün çalışanlarına tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tür başarıların devamı ve daha da artması için hem bizzat hem de TBMM adına birlikte çaba göstereceğimizi ifade ediyorum. Bütün bu tebriklerimizin de şahsımla birlikte tüm TBMM üyelerinin, 550 milletvekili arkadaşlarımızın ve onlar gibi aynı heyecanı paylaşan bütün TBMM çalışanlarının da tebriki olduğunu söylemek istiyorum.

Tabii bu başarıda en çok hoşumuza giden şey, hem müziğin kalitesi hem müziğin güzelliği hem onu seslendiren değerli Sertab Erener arkadaşımızın başarısı.. Bir de bütün ülkelerden puan almak fevkalade güzel.. Bu Türkiye’nin de bir övüncüdür. Yani sadece Kıbrıs Rum kesiminden veya şu belli ülkelerden değil Türkiye pek çok ülkeden hem de çok yüksek puanlar alarak ve bunların bazılarından ilk defa puanlar almak suretiyle başarıya ulaştı. Bu Türkiye’nin de önünün açık olduğunu ve bugün hem diplomaside hem dış politikada hem de Türkiye’nin artık güçlü bir ülke olarak bilindiğinin çok güzel bir işareti. O puanlar arka arkaya geldikçe, tabii sizlerde çok heyecan yaşadınız, ama Türkiye ve bütün dünyada Türkiye’nin bütün ülkeler tarafından desteklenmiş olmasını gördü. Bu Türkiye’nin önünü açacak bir olaydır. Bundan da ayrıca mutluluk duyuyorum.