Jamala’nın Stockholm’deki zaferinin ardından 2. kez Eurovision Şarkı Yarışması’na ev sahipliği yapacak olan Ukrayna ulusal finalinin artık sonuna gelindi! Ukrayna’yı temsil edecek olan isim bu gece belli oluyor…

Bu yıl Ukrayna Ulusal Finali 3 yarı final ve büyük final olmak üzere 4 haftadan oluştu. Toplamda 24 şarkının yarıştığı yarışmada 3 hafta süren yarı finallerde her hafta 8 şarkı yarıştı ve yalnızca 2 tanesi finale çıkabildi. (Yarışan şarkıları dinlemek için tıklayınız).

Sonunda ise yarı final etapları tamamlanarak finale yani sona gelindi. Bu gece Ukrayna Ulusal Finali’nde yarışacak olan isimler:

  1. Salto Nazad – O mamo
  2. Tayanna – I love you
  3. Rozhden – Saturn
  4. Illaria – Thank you for my way
  5. O.Torvald – Time
  6. Melovin – Wonder

Ukrayna Ulusal Finali Türkiye saati ile 22.00’da başlayacak ve buradan izlenebilecek. Yarışmanın kazananı jüri ve teleoyların eşit ağırlıklı olduğu bir sistem ile belirlenecek. Jüri koltuğunda ise Konstantin Meladze, Andriy Danylko ve Jamala olacak. Fransa temsilcisi Alma ve Polonya temsilcisi Kasia ise Ukrayna Ulusal Finali’ne konuk olarak katılacaklar. Her iki temsilcisi Ukrayna’da şarkılarını seslendirecekler.