Macaristan Devlet Televizyonu MTVA geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Eurovision Şarkı Yarışması‘nda yarışacak olan şarkıyı ve temsilciyi ADAL 2019 ile belirledi. Bugün gerçekleşen büyük finalde 8 aday isim kıyasıya yarıştı.

Ön eleme turlarında ve yarı final turundan başarılı sonuçlar alıp finale yükselmeyi başaran sekiz isim son kez sahne aldı. Bu aday isimlerden Joci Pápai ve András Kállay daha önce ülkesini Eurovision plartformunda temsil etmiş isimler. Joci 2017 yılında olduğu gibi bu sene de solo bir performansla şansını denerken; András Kállay The Middletonz grubunun bir parçası olarak sahnede olacak. András Kállay 2014 yılında elde ettiği beşincilikle Macaristan adına yarışma tarihindeki en başarılı ikinci sonuca ulaşmıştı.

Ulusal finaldeki oylamayı kazanan Joci Pápai ülkesini bir kez daha Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etmeye hak kazandı. Sanatçı Mayıs ayındaki yarışmada birinci yarı finalde sahne alacak ve finale çıkmak için çabalayacak. Hatırlayacağınız üzere Joci ülkesini 2017 Eurovision Şarkı Yarışması’nda da temsil etmiş ve elde ettiği 200 puanla yarışmayı sekizinci tamamlamıştı.