Guy Sebastian’ın geçen sene aldığı başarılı sonucun ardından Avustralya için kurallar delinmiş ve onlara sürekli katılma hakkı verilmişti. Halbuki bu durum ancak Avustralya zaferi yaşansaydı gerekleşecekti.  Bu sene ise Kore asıllı şarkıcı Dami Im tarafından temsil edilecek olan ülke için başka bir kuralın çiğnendiği söylentiler arasında.

 

Kurallara göre sanatçıların Eurovision bünyesinde şarkıları aracılığıyla herhangi bir organizasyon, kurum, şirket veya ürünün reklamı yapması kesinlikle yasaktır. Aksi halde katılımcılara yaptırımlar uygunabilecektir. Dikkatli takipçiler ise Avustralya’nın şarkısı olan Sound Of Silence için niçin bu kuralların delindiğine anlam veremiyor.

 

http://https://www.youtube.com/watch?v=2EG_Jtw4OyU

 

Şarkısının ikinci dizesinde “Trying to feel your love through face time” (Facetime’dan senin aşkını hissetmeye çalışıyorum) diyerek Apple’ın bir uygulamasına atıfta bulunan şarkı için itirazın gelip gelmeyeceği merak konusu.
Benzer olaylara çok yakın zamanda tanık olmuştuk. 2012 yılında ülkesi San Marino’yu temsil eden Valentina Monetta Facebook Uh, Oh, Oh adlı şarkısını kurallar gereği The Social Network Song (Oh Oh Uh Oh Oh) şeklinde yeniden düzenlemişti. Aynı zamanda 2014 yılında Teo şarkısı içerisinde  Google Maps geçtiği için şarkısını yeniden düzenlemek zorunda kalan bir diğer isim.

 

Şimdi gözler EBU’da olacak. Acaba Avustralya için bir kez daha mı kurallar çiğnenecek yoksa EBU adil mi davranacak?