Azerbaycan yayıncı kurumu, bir süredir uzak kaldığı Çocuk Eurovision Şarkı Yarışması için belirlemiş olduğu ismi düzenlediği basın toplantısıyla ilan etti. Açıklamaya göre Belarus’un başkentinde gerçekleştirilecek yarışmada ülkeyi Fidan Hüseynova temsil edecek.

6. sınıf öğrencisi olan Fidan; müziğin yanı sıra basketbol ve satranca da ilgi duyuyor. 13 yaşındaki çocuk yetenek 2016 yılında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in kararı ile Azerbaycan’ın genç yetenekleri arasında gösterilip, devlet bursu ile desteklenmiştir. Yarışmada seslendireceği şarkı henüz hazır değil ve hazırlanmasının da zaman alacağı bu toplantıda belirtilen bir diğer unsur. Şarkının hazırlanmasına Fidan da katkıda bulunacak. Final versiyonu ise ileri bir tarihte ilan edilecek.

Çocuk Eurovision Şarkı Yarışması’nda Azerbaycan, Kıbrıs’ta gerçekleştirilen 2008 yılında katılmak istemiş ancak ülkenin ulusal televizyon kanalı İçtimai TV, katılmaktan vazgeçtiğini açıklamıştı. İlk olarak 2012 yılında Suada & Ömer ikilisinin seslendirdiği Boys and Girls (Dünya Sənindir) adlı şarkı ile yarışmada yer alan kardeş ülke sonuç tablosunda 11. sırada yer almıştı.  Azerbaycan’ın son katılımı ise 2013 yılında Rüstem Karimov ile olmuş ve o sene ise 7. olabilmişti.