İsveç’in 2018 Eurovision Şarkı Yarışması‘nda ülkeyi temsil edecek ismi belirlemek için düzenlediği Melodifestivalen 2018‘in 3. yarı finali dün İsveç’in Malmö şehrinde tamamlandı…

Şimdiye kadar İsveç’in başkenti Stockholm’ün ev sahipliği yapacağı final etabı için Benjamin Ingrosso, John Lundvik, Samir & Viktor, Liamoo, Martin Almgren ve Jessica Andersson finalistler arasında yerini aldı. Finalistler arasında yalnızca bir kadın olması dikkatleri çekti.

3. yarı finalde “Cry” şarkısı ile yarışan ve favoriler arasında bulunan ancak elenen Dotter “Artık kadınlar için oy kullanmanın vakti geldi” şeklinde açıklamada bulundu.

Nasıl oyladığınızı iyi düşünmeniz gerekli. Bunu tüm yarışmayı düşünerek kastediyorum. Kadın sayısının artması gerekli. Kadınların iyi iş çıkartabileceğini göstermeliyiz.

3. yarı finali son sırada tamamlayarak elenen Barbi Escobar ise şunları söyledi:

Yeni bir şeyler denemenin vaktinin geldiğini düşünüyorum. Kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı yarışmalar yapılabilir.

Halihazırda tek kadın finalist olan Jessica’nın konu ile ilgili fikirleri ise şu şekilde:

Finalde tek kadın olmak gerçekten üzücü. Ancak daha 4. yarı final ve 2. Şans var bu durum değişebilir.

Bir dipnot olarak hatırlatalım dün yarı finalleri tamamlanan Macaristan Ulusal Finali A Dal 2018‘in finalinde yarışacak tüm yarışmacılar erkek. Bu konu ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Sizce ulusal finallerde kadın ve erkekler için ayrı yarışmalar yapılmalı mı?