İsveç katılımını daha Eurovision finalinden önce onayladı. Şarkı ve şarkıcısını yıllardır olduğu gibi en çok takip edilen ulusal final olan Melodifestivalen ile seçecek. Peki kurallar gereği kimler bu yıl Melodifestivalen’e katılamayacak? Melodifestivalen deyince akla gelen birçok eski katılımcı katılamayacak.

Wiktoria

Save Me ve As I Lay Me Down ile katılan Wiktoria, iki yıl kuralından etkilenenlerden. Tam ismiyle Wiktoria Johansson, Moana filminde Moana karakterine İsveççe dublaj yaptı ve bu yıl İsveç’in oylarını sundu.

Ace Wilder

2014 yılında sadece 2 puanla birinciliği Sanna Nielsen’e kaptıran Ace Wilder da iki yıl kuralından dolayı katılamayacak. 2016’da Don’t Worry ve 2017’de Wild Child ile yarışan Ace birçok şarkının da söz yazarı.

Krista Siegfrids

2013 yılında Finlandiya’yı Marry Me ile temsil eden Finlandiyalı şarkıcı Krista Siegfrids, Melodifestivalen’de yüzü gülmeyen isimlerden. İsveççe şarkılarla katılan Krista, ikinci şansa dahi kalamadı. TRT, 2013 yılında yarışmayı Krista Siegfrids’ın lezbiyen öpüşmesini gerekçe göstererek yarışmayı yayınlamamıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=NCW6c5r9aq0

Lisa Ajax

My Heart Wants Me Dead ve I Don’t Give A ile karşımıza çıkan genç şarkıcı Lisa Ajax, Idol İsveç 2014 yılı birincisi. Lisa ayrıca 2012 yılında Çocuk Eurovisionu İsveç ulusal finali Lilla Melodifestivalen’e de katılmıştı.

Boris René

Futbolla da ilgilenen eski ismi ile Zaire yeni ismi ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti başkenti Kinşasa’da doğan Boris René, Put Your Love on Me ve Her Kiss ile karşımıza çıktı ve sırasıyla 10. ve 8. oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=8MoS7XjxDkI

Robin Bengtsson

Geçen yılın kazananı Robin, bu yıl istese de yarışmada olamayacak isimlerden. İsveç’i I Can’t Go On ile temsil eden Robin finalde 5. oldu. Robin ayrıca Constellation Prize ile 2016 yılında 5. olmuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=bjd6ll3RP6s

Peki sıra sizde. Gelecek yıllarda bu isimlerden kim tekrar katılmalı?