Objektifliği herhangi bir konuda tarafsız değerlendirme yapmak, kişisel görüşünü değerlendirmenin dışında tutmak şeklinde tanımlayabiliriz? Peki çılgın bir Eurovision fanı olarak çevrenizden “Eurovision’da klişe şarkılar var.” ya da “Eurovision’da sesten önce görüntüye önem veriliyor.” tarzında gelen yorumlara kaçınız objektif olarak cevap verebiliyorsunuz?…

Bir çoğumuz eğer favorimiz kazanmaz ise sinirlenip, dağları taşları deleriz. Ancak üçüncü bir şahıs Eurovision’u karalamaya başlarsa aniden yarışmaya siper oluruz. Eminim ki bu konuda daha önce bir çok kez tecrübe yaşadınız. Bu objektifliğe karşı bir harekettir. “gbtimes” adlı bir şirket geçen sene hazırladığı bir video ile Çinlilerin bu yarışma hakkında düşüncelerini tüm çıplaklığı ile ortaya döküyor. Böyle bir çalışmanın yapılması zamanlama bakımından oldukça başarılı, biliyorsunuz ki yarışmaya Çin Halk Cumhuriyeti’nin de katılması gündem de. Eğer biraz daha geç kalınmış olsaydı, ilk satırlarda bahsi geçen objektifliği yerle bir ederdi.

“gbtimes” şirketi bu sosyal deneyi Çinli dört meslektaşı aracılığıyla yapmış, ve izlenimlerini kayıt altına almıştı. Aslında yorumları çokta beklediğiniz dışında olmayacaktır ama bu yarışma üzerine sizleri yeniden düşünmeye teşvik edecektir.