Bu sene İsrail’i Toy adlı şarkısıyla temsil edecek olan 25 yaşındaki genç sanatçı EBU’nun kendisine getirdiği yasağın şaşkınlığını yaşıyor…

Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de HaKokhav HaBa L’Eurovizion kazananı İsrail temsil ediyor ve o isim Netta. Netta yarışma döneminde kendine has tarzıyla performanslarını sunmuş ve bu performanslar sırasında keyboard kullanarak canlı sesini daha sonradan devreye sokan bir sistem kullanmıştı. Ancak bu durum EBU’nun kurallarına aykırı bir durumdu ve böylesi bir durum Eurovision’da ilk kez gözlemlenecekti. Bu nedenle EBU’nun İsrail temsilcisi hakkında vereceği karar merakla bekleniyordu.

EBU ise bu duruma görmezden gelemedi ve Netta’nın şarkısı başında kullanacağı blöff sistemine izin çıkmadı. Her ne kadar Netta sesini canlı kaydediyor olsa da, üç dakikalık performans sırasında geri vokaller dahil her bir ses canlı ve anlık olmalı.

Buna çözüm olarak ise İsrail ekibi açığı geri vokaller ile kapattı. Şarkısının başında Netta’ya vokaller eşlik edecek ancak sanatçı keyboard başında performansına başlayacak.