Ermenistan bu yıl oldukça iddialı ve heyecanlı bir giriş yaptı Eurovision Şarkı Yarışmasına. Ortaya çıkan dedikodulardan sonra sonunda Iveta’nın 2016’da Ermenistan’ı temsil edeceğini hep beraber öğrenmiş olduk…

Bu durum kimilerinin hoşuna gitti kimilerinin ise gitmedi. Çünkü herkesin kafasında farklı bir isim vardı.
Aslında temsilciyi “sürpriz geliyor” diye günler öncesinden duyurma yeni çıkan birşey değil. Geçtiğimiz yıl Azerbaycan’da buna yakın bir şekilde açıklamıştı.
Peki Ermenistan’ın olası bir zaferinde ortaya çıkabilecek durumlar nedir? Sizler için oturup düşündük. Aslında bunu yapmak çok zor olmadı. Azerbaycan’ın 2011’deki zaferini düşünüp”Tarih tekerrürden ibarettir.” ilkesini sonuna kadar kullanarak kurguladık.

1. Azerbaycan 2017??
Olası Ermenistan zaferinin hemen ardından akıllara gelen ilk soru Azerbaycan’ın “Erivan” da yapılacak olan Eurovision’a katılıp katılmayacağı sorusudur. Ancak bu sorunun cevabı oldukça basittir. Azerbaycan Ermenistan’ın 2012 yılında yaptığının aksine yarışma biter bitmez gecesine 2017 yılında yarışmadan çekileceğini duyuracaktır.


 

2.Türkiye 2017??
Yıllardır Eurovision’a hasret Türk fanlar  artık:270512-bonomo
-TÜRKİYE EREVİZYONA DÖNDÜ, tarzı haberlerle gündemi meşgul etmeyip 2017 yılında yarışmada olmayacağımızı 14 Mayıs gecesinin sonlarından itibaren oylama bitimiyle kavramış olacaklardır.
Bu arada TRT her yıl elle tutulur bir bahane öne süremezken Azerbaycan’ın çekilmesini bahane ederek bu işten kolayca sıyrılabilir.


 

3. Ermenistan durur mu?
Ermenistan zaferinin Fransa gibi diasporanın güçlü olduğu ülkelerde zafer kutlamaları başlayacaktır.


 

4. Ermenistan hazırlığa başlar…

images
Winner Conference başta olmak üzere Ermenistan bir Erivan’da çok iyi ev sahipliğe hazırlandığından bahsetmeye başlar ve “Gel ne olursan ol yine gel.” sözünü tekrarlamaya başlayıp sevgi pıtırcığı olmaya başlar.


 

5. Türk Fanlar:
Yarışmayı her yıl yerinde izlemeye giden ya da hiç değilse gitmeyi hayal eden herkesin aklına şu soru gelir: “Ermenistan ile sınır kapalı nasıl gidilir?” ve sonunda Gürcistan üzerinden rahatça gidileceğini öğrenirler.


 

6. Türk Fanlar-2:
Türk olarak Erivan sokaklarında ne işim var?- sorusu akıllara gelir. Giden gider kalan kalır…


 

7. Arena?
hamalir1Ermenistan deyince akıllara ilk gelen stadyum “Hrazdan” olsa bile kapalı olmamasından dolayı direkt olarak elenecektir. Danimarka’nın Parken’e yaptığı gibi üstünü kapatma yoluna gidileceğini sanmıyorum çünkü muhtemelen Ermeni ligi devam ediyor olacaktır. En iyi çözüm ise 2011’de JESC ‘ye evsahipliği yapan 8500 kişilik Karen Demirciyan Arena. Zaten son yıllarda küçük kapasiteli arenalara alıştık… Gönül ister Ermenistan’da sıfırdan arena yapsın. Ama nereye? Nasıl?


 

8. Logo?

pomegranate-armenian-symbol
Ermenistan deyince akıllara gelen ilk şeyin “nar” olduğunu hatırlarsak logoda da bunun izleri olur kanımca. Artık nar rengi mi olur, nar çiçeği mi olur, nar ağacı mı olur bilemem ama olur yani…


 

9. Sarı Gelin
Sarı Gelin türküsünün Ermenice versiyonunu bol bol duyarız. Açılış müziği bile olur. Hatta Letonya’nın 2012 temsilcisi tekrar dönerse bu kez Azerice versiyonun ardından Ermenice olarak bu türküyü söyler.


 

10. Erivan ve 2 hafta

welcome-to-yerevan-a-capital-of-books-in-2012-yerevan-armenia+13186053773-tpfil02aw-2373
Efendim Eurovision bir haftalık bir olay gibi gözükse bile gidenler için 2 haftayı bulmakta. Hal böyle olunca sevgili Bülent Özveren’in 2012’de Bakü için söylediği sözlerin Erivan versiyonu kafamızda yankılanır:
“2 hafta boyunca insan Erivan’da ne yapar sonuçta bir Paris ne bileyim Londra değil.”
Doğru söze ne denir…

Şu ya da böyle her yarışmanın başında derler ya : En iyi şarkı kazansın… Onun dışında sevgi kazansın. Herşeyden çok ihtiyacımız var şu sıralar.