Uzun süren çalışmaların ardından Christer Samuel Björkman ve ekibi tarafından hazırlanan sahne çıkış sıraları bugün ilan edildi…

2018 Eurovision Şarkı Yarışması artık son şeklini kazanıyor. Ev sahibi yayıncı kurumu RTP, daha önce, Lizbon’da düzenlenen ve katılımcı ülkeler listesinin yayınlandığı bir basın toplantısı düzenlemişti ve ardından logo ile sloganı ilan etmişti.

Portekiz bir liman ülkesi olarak, Avrupa’yı daima okyanus yoluyla dünyanın geri kalanına bağlamıştır ve 500 yıl önce Lizbon, dünyanın en önemli deniz yollarının çoğunun merkezi olmuştur. Bugün bu önemli okyanusun bağlantısını, All Aboard! “Herkes Gemiye!”  sloganıyla ilham kaynağı olarak kullanıyor ve uluslararası toplumu bu yılki yarışmaya katılmaya davet etti. Bu daveti kabul eden 43 ülke, 53. Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmayı kabul etti. Bu kırk üç ülkenin altı tanesi (5 büyük+1 ev sahibi ülke) doğrudan finalde sahne alacak ve diğer ülkeler finale kalabilmek adına 8-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek yarı finallerde sahne alacaktır. Bu ülkelerden  hangilerinin hangi yarı finalde sahne alacağı ise gerçekleştirilen kura töreni ile belirlenmişti. Ayrıca ülkelerin yarı finallerin hangi yarısında sahne alacağı da o kura sonucunda belirlenmişti.

Ä°lgili resim

Direkt finalist olan ülkelerin hangi yarı finalde oylarını kullanacağı ise o gün belirlenen bir diğer konu olmuştu. Buna göre;

Portekiz – 1. Yarı Final
İspanya – 1. Yarı Final
Birleşik Krallık – 1. Yarı Final
Almanya – 2. Yarı Final
Fransa – 2. Yarı Final
İtalya – 2. Yarı Final ‘ de oylarını kullanacaklar…

Bugüne kadar hala hangi ülkenin kaçıncı sırada sahne alacağı gizemini koruyordu. Yapılan resmi açıklamaya göre Christer Samuel Björkman ve ekibi tarafından hazırlanan sahne çıkış sıraları aşağıdaki gibi: