Eurovision 2019 biletleri KAN biletleme ihalesine göre Aralık ayında satışa sunulacak..

 

Eurovision 2019 için önce ev sahibi şehir sonrasında slogan, tarihler ve katılımcı ülkeler netleşmişken sahne tasarımı, EuroVillage gibi pek çok detayın sırları açığa çıkmaya devam ediyor.

Ama pek çoğumuz biletler konusunda bunlardan daha fazla heyecanlıyız! Bilet fiyatlarının resmi rakamları için KAN ihaleyi sundu. Ancak bu fiyatların pek de ucuz olmayacağını eminim siz de tahmin ediyorsunuzdur.

Bildiğiniz üzere Eurovision 2019’a ev sahipliği yapacak arena, ” Expo-Tel Aviv”. Bu arena geçmişteki Eurovision arenalarından daha küçük olduğu için, biletleme sayısında bir azalma bekleniyor. Ancak İsrail, partiye daha fazla fanın katılmasını sağlamak için elinden geleni yapıyor.

İsrail medyasında daha önce yapılan bir tahminde, arenadaki 7.000 koltuktan seyircilere sadece 4.000 koltuk kalacağı söylendi. Diğer 3.000 biletin ise çeşitli delegelere ve EBU’ya tahsil edeceği söyleniyor.

KAN’ın ihalesine uygun olarak, arenadaki biletler Büyük Final ve iki yarı finalin canlı gösterileri ve  iki genel prova (Jüri provaları) için sunulacak. Bu dokuz gösterinin tamamı için  ek biletler de satışa sunulacak. Bu yıl ise ilk defa The Green Room’a çok yakın biletler satılacak.

Bilet tipleri ve satış dalgaları

İhale 25 Kasım’da kapanacak ve karar süreci başlayacak. KAN, Aralık ayı başında bilet satışlarının ilk dalgasını başlatmayı planlıyor (ancak bu sadece tahmini bir tarih ve  organize edilmesinin zaman alabileceğini tahmin edebiliriz, bu yüzden Aralık  sonu daha mantıklı görünmekte). Şubat ve Nisan aylarında iki ek bilet satışı dalgası planlanıyor.

Biletler dört ana kategoride sınıflandırılacaktır:

  1. KAN tarafından farklı kuruluşlara verilecek ücretsiz biletler (kağıt biletler) (Delegasyonlar, Eurovision 2019 ortakları, EBU misafirleri, prodüksiyon üyeleri vb.)
  2. KAN tarafından farklı kuruluşlara satılacak ve verilecek rezerve biletler (kağıt biletler).
  3. Paketler – bir pakette düşük fiyatla birlikte satılacak olan çeşitli etkinlikler için bir dizi bilet (elektronik bilet) (tahminen, her yıl yaklaşık 450 avroluk bir fiyatla 6 şov için özel bilet paketleri alan OGAE üyeleri içindir ).
  4. Halka açık biletler (elektronik biletler) – Biletler kredi kartı veya PayPal ile online olarak satın alınabilir.

9 ayrı etkinlik için, satın alınan biletin yerine ve türüne bağlı olarak çeşitli fiyat seviyelerinde olacak. İhalede fiyatlardan söz edilmemiştir, ancak önceki yıllara göre, biletler genellikle 30 € ile 300 € arasında çeşitli seviyelerde fiyatlandırılmaktadır.

Geçtiğimiz yıllarda, OGAE fan kulüpleri üyelere bilet paketleri teklif etti. Bununla birlikte, mevcut koltuklardaki azalmaya bağlı olarak, OGAE paketlerinin sayısının büyük ölçüde azaltılabileceği yönünde spekülasyonlar var. Lizbon’da, fanlar için 1.700 OGAE bilet paketi mevcuttu, ancak bir yıl önce çok daha küçük bir şehir olan Kiev’de sadece 900 bilet mevcuttu.

Ama ya bilet alamazsak?

Peki, bir Eurovision hayranı, Tel Aviv’e kadar geldiyse, ancak canlı şarkı yarışması gösterilerini izlemek için bilet alamıyorsa ne yapar?

Yarı final ve grand-final biletlerini kaçırdıysanız, jüri provalaro için hala bilet alabilirsiniz.

Bu yıl ayrıca The Green Room için biletleriniz de olabilir – sanatçıların yakınlarına oturup duygularını paylaşmak, arenadaki insanların sahip olamayacağı bir deneyim olabilir, bu yüzden harika bir seçenek olabilir.

Diğer bir olasılık ise Eurovillage . Eurovillage her zaman olduğu gibi yarı final ve büyük finalin canlı gösterisini sunacak. Fanlar, Dünya’nın her yerinden insanlarla bir araya gelerek Eurovillage’ın festival atmosferinin tadını çıkarabilir.