Eurovision Şarkı Yarışması 2019 sezonunun 1 Eylül 2018’de açılması ile beraber 1 Eylül’den sonra yayınlanan tüm şarkılar potansiyel Eurovision şarkısı niteliği taşıyor.

Bunun için birçok ülke şarkı alımlarını başlattı hatta bazı ülkeler şarkı alımlarını durdurdu fakat ilk aday şarkıları yayınlayan ülke geçtiğimiz senelerden de alıştığımız üzere İsviçre oldu.

İsviçre 2017 ve 2018 dışında son yıllarda şarkı önelemelerini düzenli olarak online anket yolu ile belirliyordu. 2019’da Tel Aviv’de gerçekleşecek yarışma için ise İsviçre’nin üç devlet kanalından biri olan RSI (İtalyan) kanalı ulusal finalde kendi kanalını temsil edecek olan şarkıyı seçmek için 13 şarkıyı yayınladı.

İşte İsviçre’nin devlet kanallarından RSI’nin Eurovision adayı olarak belirlediği 13 şarkı;

Yarışmacılar içinden Eurovision camiasının çok yakından tanıdığı bir isim var. O isim tabikide Yıldızların Avcısı Sebalter, 2019 için We’ll Carry The Light adlı şarkı ile Eurovision için tekrar şansını deneyecek..

Aday sanatçılardan bir diğer tanıdık isim ise Irıs Mone, Iris Mone ise The Voice Switzerland’da 2013’te finale kadar yükselmiş fakat şampiyon olamamıştı. Eğer Iris yarışmayı kazanırsa Eurovision’a The Voice’dan gelen onlarca yarışmacıdan sadece biri olacak.

İsviçre Ulusal finali Die Entscheidungsshow Şubat ayında 3 devlet kanalından da canlı yayınlanacak. Ulusal finalde 3 devlet kanalından da 2’şer şarkı yer alacak.