2017 Eurovision Şarkı Yarışmasına Ukrayna’nın başkenti Kiev 11 yıl aradan sonra ikinci defa ev sahipliği yapacak. 7 aday şehirle başlanan ev sahipliği yarışı hatırlanacağı üzere son etapta 3 şehir arasında devam etmişti. Peki Eurovision Şarkı Yarışmasına ev sahipliği yapmak niye bu kadar önemli?…

Her yıl ev sahibi ülkenin şehirleri Eurovision Şarkı Yarışmasına ev sahipliği yapabilmek için kıyasıya yarışırlar. Peki Eurovision’a ev sahipliği yapmak bir şehre ne kazandırabilir? Hiç şüphesiz ev sahipliği şehrin uzun bir süre gündemde kalabilmesine ve gizli kalmış özelliklerinin keşfedilebilmesini sağlamaktadır. Tüm bunların dışında ev sahibi şehre elbette ekonomik yönden bir getirisi vardır.

Kiev’in Turizm Departman Sorumlularından Anton Taranenko Eurovision’un bir şehre yani Kiev’e kazandırdıklarıyla ilgili şunları söyledi:

Tahminlerimize göre Eurovision Şarkı Yarışması kapsamında şehrimize 20000’den az olmamak üzere turist ziyaret edecek. Bu turistler yaklaşık olarak günlük 150 Euro harcayacaklar. Toplamda ise 30 milyon Euro kadar bir parayı şehrimize bırakmış olacaklar. Bıraktıkları bu para şehrimizin ekonomisi için oldukça önemli. Eurovision zamanında şehirdeki otel fiyatlarının %10-15 ‘den daha fazla bir oranda yükseleceğini düşünmüyoruz. Bu arada farklı tur şirketleriyle Eurovision’a özel turlar ayarladık. Bu turlar yalnızca başken Kiev’i değil Ukrayna’nın diğer şehirlerini de kapsayacak şekilde ayarlandı. Son olarak Eurovision’a yaklaşık 8 ay kaldı ve ben bu sürenin tüm hazırlıklar için yeteceğini düşünüyorum.

Kaynak/Source: esckaz