Moskova’da ülkemizi temsil eden  Hadise’ye büyüleyici performansıyla eşlik eden Uğur Yıldıran’ın ismi şimdilerde farklı bir başarısınla gündeme geldi. Başarılı bir dansçı ve koreograf olarak bilinen  Yıldıran, şu sıralar dizi setlerinde boy gösteriyor.

Bir zamanlar  Tarkan, Kenan Doğulu ve Yonca Evcimik ile de bazı projelerde yer alan bu genç adam çabalarına rağmen öyle pek yoğun bir hayran kitlesine sahip olamadı ancak kaderi Hadise ve ekibine 2009 Moskova Eurovision Şarkı Yarışması için katılması ile birlikte değişti.  Böylece büyük bir kitle tarafından tanınmaya başladı.

Ancak Uğur’un ilgi alanının yanlızca dans olmadığını seneler sonra anlayacaktık. İlk oyunculuk deneyimini 2015 yılında rol aldığı Filinta dizisi ile yaşayan Uğur Yıldıran; şu sıralar ise  Show Tv ekranlarında yayınlanan; kadrosunda Dilan Çiçek Deniz, Aras Bulut İynemli, Perihan Savaş, Ercan Kesal, Mustafa Üstündağ, Erkan Kolçak Köstendil, Öner Erkan, Rıza Kocaoğlu, Nebil Sayın gibi önemli isimlerin yer aldığı Çukur dizisinde Kemal karakterini canlandırmaktadır. Geçtiğimiz sezon ise ‘İçerde’de dizisinde Komiser Selim rolü ile izleyici karşısına çıkmıştı.

Dansçılıktan oyunculuğa geçişinin hikayesi ise oldukça garip. Koreograf olarak bulunduğu film setinde, kaçak olarak seti takip eden Uğur Yıldıran, yapımcı tarafından yakalandıktan sonra kendisine verilen oyunculuk şansını iyi değerlendirmesiyle dizi/film setlerinin kendisine açılmasını sağlar. (Hikayeyi daha ayrıntılı videodan dinleyebilirsiniz.)

Gazi Üniversitesi Spor Akademisi Jimnastik Bölümü mezunu olan Yıldıran, bir zamanların televizyon yarışması olan  “benimle dans eder misin”de boy göstermiş ancak üçüncü haftasın da elenmekten kurtulamamış.

Uğur Yıldıran verdiği bir diğer röportajın da ise Eurovision kıyafeti hakkında da konuştu. Elbisesinin göründüğü kadar rahat olmadığını söyleyen Yıldıran, üst bölgesinde bulunan iplerin kollarını devamlı kızarttığını söyledi.