Eurovision Şarkı Yarışması belirli bir kesimin her yıl iple çektiği bir yarışma olsa bile ciddi bir kesim tarafından hafife alındığı bir gerçek…

Bu konuyla ilgili olarak en büyük göstergelerden birisi şüphesiz raitingler. Bir televizyon şovu olan Eurovision’da çoğu ülkede raiting savaşlarına fahil olmuş durumda.

Bilindiği üzere EBU hemen hemen her yıl Eurovision izleyici sayısını açıklarken bir önceki yılın üzerine yaklaşık 5 milyon kişi ekleyerek açıklıyor. Ancak bu yıl henüz EBU’dan resmi bir açıklama gelmedi.

Ülke bazlı sonuçlara göre bu yılın raitingleri hiç beklenildiği gibi değil. Özellikle yarı finallerde izlenme sayıları oldukça düşük. İspanya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, İngitere ve İsveç’te izleyici sayılarının 177 bin civarında olduğu söylentiler arasında.

Final etabının izlenme sayısının en yüksek olduğu ülkeler ise Portekiz ve İtalya. Buna gerekçe olarak her iki ülkenin favori gösterilmesi öne sürülüyor. Onları Macaristan, Hollanda, Yunanistan ve Kıbrıs takip ediyor. İzlenme oranlarına göre en ilgisiz olarak açıklanan ülke ise İsrail.

Almanya’da bu yıl son 8 yılın, İspanya’da son 10 yılın en düşük Eurovision izlenme oranı gerçekleşti. Norveç’te ise geçtiğimiz yıla göre izleyici sayısı %22 azaldı.

Geçtiğimiz yıllara göre Eurovision izleyicisin rekor artışa sahip olduğu ülke ise Estonya oldu.