Geçtiğimiz yıl MTV müzik ödülleri aday listesinde daha önce Eurovision sahnesinde şarkısını seslendirmiş ve Eurovision’a gidebilmek için ülkesinin ulusal finallerinde sahne almış birçok isim bulunuyordu. En önemli müzik etkinliklerinden biri olarak bilinen bu ödül töreni bu starlar için ayrı bir heyecanlı geçti.

Geçen yılın Hollanda temsilcisi Douwe Bob, ulusal finali kazanarak ülkesi Belçika’yı temsil eden Laura Tesero, OGAE oylamasının galibi Fransa temsilcisi Amir, 2014 yılında büyük umutlarla Kopenhag’a gönderilen İtalya temsilcisi Emma ve 2016 sürpriz bir şekilde İtalya’yı temsil eden Francesca Michielin, son olarak Polonya’nın 2014 temsilcisi çılgın Cleo ülkelerinin en iyi sanatçı kategorilerinde aday olarak gösterilmişti. Ayrıca Polonya ulusal finalinin ikincisi Margaret ve Romanya ulusal finalinde boy gösteren Vanotek aynı kategoride aday gösterilen diğer isimlerdi.

Gecenin sonunda bu isimlerden sadece ikisinin yüzü gülmüştü: Amir ve Margaret ülkelerinin en iyi sanatçı ödülünü kazanarak başarılarını yenilediler. Başarılı sanatçılar isimlerinin ilanından sonra sosyal medya aracılığıyla kendilerini destekleyen fanlarına teşekkür etmeyi unutmadılar.

Geçmişteki yıllarda ise 2008 Eurovision Şarkı Yarışması galibi Rus sanatçı Dima Bilan 7 kez bu kategoride zafere ulaşan isim olmuştur. Bu yıllarda Dima Bilan’a rakip olarak Sergey Lazarev, Sarebro ve t.A.T.u gibi dev isimler gösterilse de her defasında yüzü gülen isim Dima olmuştu. Başarılı sanatçı 2009,2010 yıllarında ise en iyi Avrupa sanatçısı kategorisinde aday gösterilmiş olsa da bu zafere sadece 2012 yılında ulaşabilmişti ve o yıl İsveç temsilcisi Loreen’i geride bırakmıştı.

2010 yılında ülkemizi temsil eden maNga MTV’de  en iyi Avrupalı sanatçı ödülünü 2009 yılında kazanmış ve Dima Bilan’ı geride bırakmıştır. Aynı kategoride İtalya’yı 2013 yılında temsil eden Marco Mengoni toplamda üç kez birinci gelmiştir. Almanya’yı 2010 ve 2011 yıllarında temsil eden Lena Meyer ise 2013 ve 2015 yıllarında değişik kategorilerde MTV ödülüne layık görülmüştür. Hollanda’nın Eurovision’daki kaderini değiştiren isim dünyaca ünlü Anouk 2005 ve 2006 yılında olmak üzere iki kez bu ödüle ulaşmıştır.

2005 yılında ülkesi İsrail’i temsil eden Shiri Maimon da geçmişte bu müzik ödüllerinde aday gösterilenler arasındaydı. 2008 yılında en iyi Avrupalı sanatçı kategorisinde yer alan Shiri’nin rakiplerinden diğer bir isim Dima Bilan’dı. Ancak o yıl bu kategorinin birincisi Türk sanatçı Emre Aydın olmuştu.


Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de MTV müzik ödülleri aday isimleri arasında Eurovision’dan aşina olduğumuz isimler mevcut. İşte o isimler ve aday oldukları kategoriler aşağıda listelendiği gibi. Sonuçlar ise 12 Kasım’da düzenlenecek özel seremonide ilan edilecek.  

  • Sara Jo (Sırbistan 2013) — Best Adria Act
  • Elena Temnikova (Rusya 2007) — Best Russian Act
  • Loïc Nottet (Belçika 2015) — Best Belgian Act
  • Margaret (Krajowe Eliminacje 2016) — Best Polish Act
  • Freddie (Macaristan 2016) — Best Hungarian Act
  • Joci Pápai (Macaristan 2017) — Best Hungarian Act
  • Magdi Rúzsa (Macaristan 2007) — Best Hungarian Act
  • Amir (Fransa 2016) — Best French Act
  • Jessica Mauboy (Ara Şov 2014) — Best Australian Act
  • Francesco Gabbani (İtalya 2017) — Best Italian Act
  • Gabi Tóth (A Dal 2017) — Best Hungarian Act
  • Nina Kraljic (Hırvatistan 2016) — Best Adria Act