Eurovision’u kazanmak için şarkı ve şov dışında büyük bir tanıtımın gerekli olduğu su götürmez bir gerçek…

Kimi sanatçılar katılımcı diğer ülkelere ziyaretlerde bulunarak ülkelerin medya organlarında kendini tanıtmaya çalışırken son yıllarda bu iş nispeten daha kolay bir hal aldı: konserler! Evet eskiden küçük bir ülkenin kısıtlı bütçesiyle ülke ülke gezme imkanı yokken son yıllar düzenlenen özel konser ve etkinliklerle bu adaletsizlik kısmen kaldırılmış oldu. Gelin hep birlikte 2017 yılında temsilcileri topluca görebileceğimiz etkinlikleri sıralayalım:

London Eurovision 
Eurovision’u yeteri kadar önemsememekle suçlanan İngiltere London Eurovision gibi özel bir organizasyonla hala bu işe ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Bu yıl 2 Nisan’da Londra’daki Cafe de Paris’te gerçekleştirilecek olan etkinlik bu yıl tam 10 yaşında!

Eurovision in Concert
Eurovision Şarkı Yarışması’na en son 1970 yılında ev sahipliği yapan Amsterdam 9 yıldır en önemli Eurovision etkinliklerinden biri olan Eurovision in Concert’e ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 8 Nisan’da Melkweg’te yapılacak konserin sunuculuğunu İzlanda’yı iki kez temsil eden Selma (1999 ve 2005) ve Cornald Maas yapacak. Şovun biletleri 30 Aralık günü satışa çıkmasıyla birlikte 30 dakika içerisinde tükenmiş durumda!

Eurovision Spain Pre-Party
15 Nisan’da Madrid’in Sala La Riviera’da ev sahipliği yapacak olduğu partiye bu yıl 10’un üzerinde temsilcinin katılması bekleniyor. Partinin asıl amacı ise Eurovision-Spain sayfasının 16. yıl kutlamaları diyebiliriz. Bu arada hemen belirtelim tam 1800 kişiyi kaldırabilecek bir organizasyon olacakmış. Aynı zamanda paskalya etkinlikleriyle birleştirilecek olan partiye İspanya’ya yolunuz düşerse uğramanızı tavsiye ederiz.

Eurovision Pre-Party Riga
2003 yılında Eurovision zaferimizi aldığımız Letonya’nın başkenti Riga’nın ev sahipliği yaptığı ve geçtiğimiz ses sistemindeki aksaklıklar nedeniyle hepimizi deli eden organizasyon bu yıl tekrar düzenleneceği söyleniyor. Hatırlanacağı üzere geçen yıl 2 Nisan’da düzenlenen etkinlik Facebook üzerinden canlı canlı izlenebilmişti. Bu yıl ise OGAE Letonya tarafından 25 Mart’ta yapılacak.

Russian Eurovision Pre-Party
Bu etkinliğe katılanlara dağıtılan özel bileklikler ve 3D baskı heykelcikleri epey konuşulmuştu. 3 Nisan’da gerçekleştirilen etkinliğe ise 10 ülke katılmıştı.

Israel Calling
İsrail’de ilk defa 12 Nisan 2016’da başlayan etkinliğe Theatre Club ev sahipliği yapmıştı. Etkinlik kapsamında sanatçılar konser vermiş ve üzerine ağaç dikmişlerdi. Etkinliğin sayfasında şu an bir duyuru yok ancak bu yıl devamının gelmesi bekleniyor. Eurovision Pre-Party Riga’dan farklı olarak Israel Calling’te sanatçıların performansları 360′ video formatıyla paylaşılmıştı.

Partilerle ilgili detaylı bilgilere sosyal medya hesaplarından ve web sayfalarından ulaşabilirsiniz.