Son zamanlarda çıkan haberler yakın zamanda şarkısını açıklayan Fransa’nın heyecanını kursağında bırakacağına benziyor. Haberlere göre Fransız temsilci Alma’ya ait olan Requiem şarkısı EBU tarafından belirlenen Eurovision Şarkı Yarışması kurallarını çiğniyor. 

Kurala göre yarışacak olan ülkelerin şarkısı 1 Eylül 2016 tarihinden önce sosyal medyada, video plartformlarında ve yarı erişilebilir veri merkezlerinde paylaşılmamış olması gerekiyor. Ancak en popüler video paylaşım sitesi olan YouTube’da şu sıralar gündeme gelen gönderiye göre Fransız temsilci Alma şarkısını 2015 yılında gerçekleştirdiği bir konserinde seslendiriyor.

https://youtube.com/watch?v=AYPqAk7R1EM%3Fwmode%3Dtransparent

(Olay gündeme geldikten sonra video kaldırıldı.)

Ayrıca bu olayın tamamen farkında olan Alma’nın takımı yukarıdaki gönderinin altına geçmişte yorum atarak videonun kaldırılmasını talep etmişti. Video sahibiyle özel olarak iletişime geçmeye çalıştıklarını ancak bunu başaramadıklarını söyleyen ekibi daha o zamanlarda Alma’nın ülkesi Fransa’yı temsil edebilme ihtimalinden söz etmiş. Hatta örnek olarak bir önceki seneyi zaferle kapatan Jamala’yı göstererek, böyle bir tehlike içinde olmak istemediklerini dile getirmişlerdi.

Peki şimdi bu duruma EBU nasıl bir cevap verecek?