Merhaba sevgili ESCape News Ailesi! Tekrardan ben Mehmet Ali Berberoğlu/Mali/Maliicious! J
Tüm fanların nefeslerini tutup soluksuz izlediği Melodifestivalen geceleri bu akşam başlıyor!…
Ben bugün sizlere Melodifestivalen’in 1. Yarı Final (Deltavling) şarkılarını yorumlayıp, fikirlerimi beyan edeceğim, şimdiden iyi okumalar! J

1.Boris René – Her Kiss

Geçen seneden hatırladığımız Boris Put Your Love On Me’den biraz daha uptempo ve catchy bir şarkı hazırlamış. Ben şarkıyı beğendim açıkçası ama çok vintage kalmış. Eski şarkıları anımsattı bana. Bana kalırsa Andra Chansen’i hakkeden bir şarkı ama bu yarı final o kadar zor ki şarkının akibetini gerçekten merak ediyorum.
Benim listemde 4. Sırada tahmini fikrim ise 5. Olup yarışa veda edeceği yönünde.

2. Adrijana – Amare
Makedon asıllı yetenekli bir kadın var karşımızda Adrijana! Şarkının introsu, soundu gerçekten değişik ve kaliteli ama değişik. Hemen alışılamayacak türden bir şarkı olması onu yarış dışı bırakacağını hissettiriyor. Ben günlük playlistimde dinlerim bu şarkıyı ama daha fazlası yok.
Benim listemde 7. Sırada tahmini fikrim ise yarı finalde sonuncu olacağı yönünde.


3. Dinah Nah – One More Night

2015 yılında Make Me (La La La) ile açık ara birincim olan Dinah Nah tekrardan Melodifestivalen sahnesinde! Şarkının girişi bana Dinah Nah’ın Taste Your Love şarkısını hatırlattı. Aynı zamanda hatırladığım bir armoni var şarkıda ama hala çözemedim. Şarkı sözleri basit ama uyum kusursuz sanki nakarat biraz boş kalmış ama olsun ben bayağı beğendim bu şarkıyı rap kısmı, genel hava gayet iyi!
Benim listemde 2. Sırada tahminin ise 3. Olup Andra Chansen’e gönderileceği yönünde.
4.De Vet Du – Road Trip

Karşınızda bu senenin Samir&Viktor’u! İsveç halkının seveceği türken eğlenceli bir yaz şarkısı! Grup İsveç’te bayağı popüler bir grup. Ben dinlerim bu şarkıyı ama sadece dinlerim, geceye eğlence katacaklarımdan şüphe yok ama umarım sıra sonuçlara gelince sinirimi bozmazlar.

Benim listemde 6. Tahminim ise 4. Olup Andra Chansen yoluna düşecekleri.

5.Charlotte Perrelli – Mitt liv

Geçen sene sürekli Melodifestivalen sahnesinde olması bu sene döneceğine işaretti zaten. Take Me To Your Heaven ile Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazanmış, 2008 yılında Hero ile efsane olmuş bir Schlager Divasının böyle bir şarkı ile bu sahnede olmasını açıklayamıyorum..

Yazarlık kimliğini konuşturup 2012 yılında yaşadığı hezimeti onutturmaya çalışırken daha beter battın be diva! Buna uygun çok güzel bir deyim var ama susuyorum. Olmadı sevgili Charlotte Perrelli, bu sefer cidden üzdün. L

Benim listemde sadece Charlotte Perrelli olduğun için 5. Tahminim ise 6. Olup veda edeceği yönünde.. Ufak bir ihtimal fakat şunları yazarken andra chansene gideceği açıklanıp sevindiğini hayal ettim.. kim bilir? J

6.Ace Wilder – Wild Child

2014’ün ikincisi, 2016’nın üçüncüsü, gönüllerin birincisi Ace Wilder!

Şarkının girişi kendisinin Riot şarkısını hatırlatıyor. Bu sefer tembellik içermeyen, Disney animasyon film müziği tadında bir şarkı seçmiş.

Beni ismi ile en çok heyecanlandıran bir şarkıydı çok az hayal kırıklığına uğrasamda dinledikçe daha çok beğeniyorum. Bir de bu şarkı bana Justin Timberlake’in Can’t Stop The Feeling şarkısını anımsattı nedensizce. Kazanmasını gerçekten isterim.

Benim listemde 1. Sırada tahminimce 2. Olup direkt till final!

7.Nano – Hold On

Gecenin secret boxı, ses rengi Hozier’ı (Take Me The Church) hatırlatan, kendine inanmayı anlatan gerçekten kaliteli bir şarkı!
Ben çok beğendim, İsveç’te çok beğenecektir. Fazla söze gerek yok iyi geldin, kuş uçtu baby! J

Benim listemde 3. Sırada tahminimce 1. Olup direkt finale gidecektir.

Genel olarak bakarsak herkesin katıldığı bir durum var; Nano ve Ace Wilder direkt finale gidecek. Ben de buna katılıyorum.

Tahminimce gecenin sonuçları:

DIREKT TILL FINAL:
Nano – Hold On
Ace Wilder – Wild Child
—————————————–
ANDRA CHANSEN:
De Vet Du – Roadtrip
Dinah Nah – One More Night
—————————————–
5. Boris Rene – Her Kiss
6. Charlotte Perrelli – Mitt Liv
7. Adrijana – Amare