Herkese merhaba, Guess who’s back! Gizli İsveçli Mali, bazısına göre Ali, bazısına Mali ya da Maliicious. Seçin beğenin söyleyin. 🙂 Aylar, yıllar su gibi geçerken bir Melodifestivalen zamanı daha geldi çattı! Bizlerin göz bebeği, cumaların en şık olduğu, cumartesilerin en kutsal olduğu dönemlerdeyiz bizler için…

Hadi hep beraber bir analiz yapalım;

Son yılların en iddiasız Melodifestivalen’i geçen senenin yıldızlarından arındırılmış yeni yüzlere pek fazla yer verilmiş bir versiyon olmuş. Alcazar, Danny Saucedo, Molly Pettersson Hammar, Eric Saade derlerken sadece Mariette ,Margaret ve Jessica Andersson(Pek çoğunuz tanımaz) ile bilinen sanatçı kotasını doldurmuş bir yıl.

Melodifestivalen dedik illaki sürprizi vardır, dark horse fazladır derken 1. Deltavlig şarkılarını dinlerken yaşadığım hayal kırıklığı…

Her neyse 1.deltavlig/yarı finali yorumlayalım bakalım!

1.Sigrid Bernson – “Patrick Swayze”

Yaani, tatlı bir şarkı ben sevdim gibi, iddiasız bir yarı finalden antipatik görünmezse sıyrılabilecek bir şarkı. Andra Chansen görmeli bence. Kızımız tatlı, şarkı tempolu ama soğuk bakalım akibeti ne olacak.

 2.John Lundvik – “My Turn”

Bir dakikalık versiyonda beni tamamen tutamadı, bir şeyler eksik gibi hissediyorum bu şarkıda. Kolay bir ballad olmuş kanımca, eksik ağabeycim eksik aynı notalar ve kurallar üzerine kurulmuş böyle balladları çok gördük.

 3.Renaida – “All the Feels”

Bu yarı final için yüksek levelde bir şarkı, hanımefendinin vokal gücü çok iyi, şarkı da güzel ama o introlar tam bir Justin Bieber çakması olmuş hatta çok meşhur bir şarkının (hatırlayınca yazacağım.) kopyası olmuş. Böyle şeyler hoşuma gitmiyor, hatta beni şarkıdan soğutuyor. Özgün olmak bu kadar mı zor?

 4.Edward Blom – “Livet på en pinne”

Amcacım 60 yaşına gelmişsin gerçekten derdin ne? Yetenek Sizsiniz Türkiye’ye çıkıp hayvan sesi taklidi yapan amcalardan farkın yok gözümde. Ayıp ayıp. Utan. Tek sözüm var o da REZALET.

 5.Kikki Danielsson – “Osby Tennessee”

Teyzecim sana biraz daha saygı duyuyorum ama canlı performans haliyle çok kötü, detone ve surtonelerle dolu. Şarkı da asla patlamayan tek düze bir parça. Bana göre değil maalesef.

 6.Kamferdrops – “Solen lever kvar hos dig”

Sia Fürler’in Swedish versionu bir ablamız. Şarkı güzel mi, çirkin mi inanın karar veremedim. Böyle istemeden insanı içine çeken bir armonisi var bence sürpriz yapabilecek bir şarkı ama ablamızın Scandic soğukkanlılığı ona yarışmada dezavantaj olabilir. Ben sevdim gibi sanki. Hala kararsızım.

 7.Benjamin Ingrosso – “Dance You Off”

Geçen senenin birincisini kopyalayıp entrylerinde bu sene! Robin Bengtsson bakışları, duruşları, şarkıdaki çok hafif benzerlik koreografideki benzerlik inanın bu kadar tesadüf bir arada olamaz. Bu arkadaşımızı hatırlarsanız geçen sene de hiç beğenmemiştim. Bana çok fake geliyorsun Benjamin. Evet eminim herkes sana oy atacak ve rekor puanla direkt till final adınla aynı cümlede geçecek. Ama taklitçi olduğunu herkese ispatlayacağım.

Üzgünüm son yıllarda gördüğüm en iddiasız Melodifestivalen diyordum fakat bu gerçekten son yıllarda gördüğüm en kötü yarı final. Alcazar’ında dediği gibi belki kazanan çoktan belli.

İlk defa favorim olmayan bir yarı final olduğu için rahatça izleyeceğim. Sanki gerçekten başlamıyormul joke entrymiş gibi. Bu hafta diyeceklerim bu kadar arkadaşlar. Cumartesi akşamı neler olacak hep beraber izleyeceğiz.

Gece sonunda olacaklar;

Direkt till final;

Benjamin Ingrosso – “Dance You Off”

Kamferdrops – “Solen lever kvar hos dig”

Andra Chansen;

Renaida – “All the Feels”

Sigrid Bernson – “Patrick Swayze”

5.John Lundvik – “My Turn”

6.Kikki Danielsson – “Osby Tennessee”

7.Edward Blom – “Livet på en pinne”

Fakat olmasını istediğim; 

Direkt till final;

Renaida – “All the Feels”

Kamferdrops – “Solen lever kvar hos dig”

Andra Chansen;

Sigrid Bernson – “Patrick Swayze”

Benjamin Ingrosso – “Dance You Off”

5. John Lundvik – “My Turn”
6. Kikki Danielsson – “Osby Tennessee”
7. Edward Blom – “Livet på en pinne”

Melodifestivalen 2018 1. Yarı Finali Türkiye Saati ile 22.00’dan itibaren SVT Play üzerinden izlenebilecek. Melodifestivalen 2018 1. Yarı Finali ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.