İsveç’in başkenti Stockholm bu yıl bilindiği gibi 61. Eurovision Şarkı Yarışmasına ev sahipliği yapıyor. Bu büyük organizasyon bu cumartesi yapılacak olan büyük finalin ardından tamamlanacak…

Yarı finaller ve final öncesinde bugün gerçekleştirilecek olan “Kırmızı Halı” ve “Açılış Partisi” öncesi Türkiye saati ile 8.45’te başlayan bayrak töreni ile resmi olarak başlamış oldu.

Bayrak törenine Kraliyet Sarayı ile Euroclub’ın arasındaki Skeppsbron ev sahipliği yaptı. Alan 08.40-09.15 saatleri arasında trafiğe kapatıldı. Tören sırasında kraliyet ordusu Loreen’in zafer parçası olan “Euphoria”yı çaldı.

Törene katılımcı ülkelerin büyükelçileri, Stockholm belediye başkanı, Jon Ola Sand, İsveç Televizyonu SVT’den önemli isimler ve delegasyonlar katıldı.

İsveç Kraliyet Ordusu yaklaşık 50 profesyonel müzisyenden oluşan bir ordu. Farklı alanlardaki bayrak törenine İsveç öncesinde iki kez daha ev sahipliği yapmıştı: 28 ülkenin katıldığı 1912 yılındaki Stockholm Olimpiyat Oyunları ve 113 ülkenin katıldığı 1972 Stockholm Konferansı.