Hırvatistan Televizyonu ülkeyi Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenecek olan 63. Eurovision Şarkı Yarışması‘nda ülkeyi temsil edecek olan ismin Franka Batelić olduğu ilan edilmişti…

Kanalın bu yıl geçmiş yıllarda düzenlediği ulusal final olan Dora yoluyla Eurovision 2018 temsilcisini belirlemesi beklenirken sürpriz bir açıklama ile görevlendirme yolu ile temsilcinin belirlendiği paylaşılmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda gelen açıklamaya göre Hırvatistan’ı 2018 Eurovision Şarkı Yarışması‘nda Franka Batelić‘in “Crazy” şarkısı ile ülkeyi temsil edeceği kesinleşmişti. Sanatçının kendi Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre sanatçının şarkısı 26 Şubat’ta paylaşılacak.

Hatırlanacağı üzere kanalın verdiği ipuçlarıyla yerel medyanın tahmin ettiği isim yine  Franka Batelić idi.

Hırvatistan’ı Eurovision Şarkı Yarışması‘nda temsil edeceğim. Bunun için Hırvatistan Televizyonu’na bana güvendikleri ve böyle bir davette bulundukları için teşekkürlerimi sunuyorum. Ekibim ve ben tüm bu sorumluluğun farkındayız. Mayıs ayında Portekiz’de Hırvatistan için elimizden geleni yapacağız.-Franka Batelić

Franka Batelić Hakkında:

1992 yılında Rijeka’da doğan Franka 3 yaşından bu yana müzik dünyasında. Akıcı olarak İngilizce, İtalyanca ve Almanca konuşan sanatçı 2009 yılında Hırvatistan Ulusal Finali Dora’da “Pjesma za kraj” şarkısı ile yarışmıştı. Yarışmayı 6. sırada tamamlayan Franka’nın şarkısı o yıl Hırvatistan listelerinde 2. sıraya yerleşmiş ve bu ona “Yılın En Yeni Sanatçısı” ödülünü kazandırmıştı. Dora’nın ardından farklı yarışma ve müzik festivallerine katılan sanatçı son olarak Aralık ayında “S tobom” şarkısını paylaşmıştı.

Hırvatistan 63. Eurovision Şarkı Yarışması‘nda 1. yarı finalin 2. yarısında yarışacak.