Söngvakeppnin’in 1. ve 2. Yarı Finalleri sırasıyla ve 16 Şubat‘ta Haskolabio’da yapılacak. Yarışmanın final etabı ise 3 Mart‘ta Laugardalshöll Arena’da yapılacak…

2018 Eurovision Şarkı Yarışması’nı İsrail’in kazanmasının ardından yarışmanın Kudüs’te yapılması ihtimali üzerine İzlanda’da Eurovision’u boykot için imza kampanyası başlatılmıştı. İmza kampanyasının ardından eski İzlanda ulusal final katılımcılarının bazıları başta olmak üzere birçok sanatçı Eurovision’u boykot için ayrıca kampanya başlatmışlardı.

İzlanda Devlet Kanalı RUV ise bu süreçte henüz karar almadıklarını sürekli toplantı halinde olduklarını açıklamıştı. EBU ve İsrail Devlet Kanalı KAN’ın Eurovision Şarkı Yarışması’nın Tel Aviv’de düzenleneceğini açıklamasının üzerinden 1 gün bile geçmeden İzlanda Devlet Televizyonu RUV, Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacağını açıkladı.

Öte yandan ulusal finale ise 132 şarkının başvurduğu açıklandı. Başvuran şarkıların tamamının İzlandaca dilinde olması zorunluluğu getirildi.

20 Ekim’de şarkı alımlarının kapandığı ulusal finalde 2019 yılında ilk defa 10 şarkı yarışacak ve finalde ise sadece 5 şarkı yer alacak.Yarı finallerde bütün sanatçılar şarkılarını İzlandaca olarak seslendirecek olup finalde yer alacak 5 sanatçı ise istedikleri dilde final performanslarını sergileyebilecekler.

Devlet Televizyonu RUV kazanana bu 1 Milyon İzlanda Kronu (7350 €)arasında bir ödül vermeyi planladığını paylaştı.

İşte Söngvakeppnin 2019 Katılımcıları ve Şarkılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yarışmanın kazanan şarkısı ise 2 aşamalı oylama ile belirlenecek. İlk aşamada halk oylaması ve uluslarası jüri kombinasyonu ile ilk 2’ye kalan şarkılar Süperfinal turuna yükselir.

Süperfinal turunda ise halk oylamasında en yüksek oyu alan yarışmacı 2019 Eurovision Şarkı Yarışması‘nda İzlanda’yı temsil edecek.