Merhaba! Bildiğiniz üzere Çocuk Eurovision haftasına giriş yapıyoruz. Basın merkezinin açılması ve yarışmacıların gelmesi dolayısıyla Sofya şehrinin ve yarışmanın yapılacağı Armeec Arena’nın etrafında devinim artmış vaziyette. Gelin hep birlikte bugün neler yaşanmış onlara bir göz atalım.

BİRLİKTE SÖYLEDİLER

Birkaç hafta önce açıklanan bu seneki Çocuk Eurovision Şarkı yarışması tema müziği olan “#discover” parçasını hepimizin bildiği gibi geçen senenin ikincisi ve bu senenin ev sahibi olan Bulgaristan’ın geçen seneki Çocuk Eurovision Şarkı Yarışması temsilcisi Krisia Todorova seslendirmişti. Bugün ise yarışmacıların ilk görevi stüdyoya girip bu şarkıyı birlikte seslendirmek oldu.

Bir gelenek haline gelen tema müziğinin birlikte söylenmesi, bu yıl da bozulmadı. Bestesi Evgeny Dimitrov, Vasil Ivanov ve Gordon Bonello’ya ait olan parçanın sözleri ise Matt Muxu’ya ait. Böylece Krisia, Hasan, İbrahim ve Bulgaristan Ulusal Radyo korosuna temsilciler de eşlik etmiş olacaklar.

SAHNEYE ÇIKIŞ SIRALARI BELLİ OLDU

Yarışmacıların hangi sırayla sahneye çıkıp şarkılarını seslendirecekleri belli oldu. İşte sahneye çıkış sırasının listesi:

Running Order Draw

1. Sırbistan
2. Gürcistan
3. Slovenya
4. İtalya
5. Hollanda
6. Avustralya
7.İrlanda
8. Rusya
9. Makedonya
10. Belarus
11. Ermenistan
12. Ukrayna
13. Bulgaristan
14. San Marino
15. Malta
16. Arnavutluk
17. Karadağ