Yeniden merhaba. Bugün Çocuk Eurovision Şarkı Yarışması’nın ilk provaları tamamlandı. Gelin hep birlikte provalarda neler yaşanmış, yarışmacılar neler demiş hep birlikte göz atalım.

ÇOCUK EUROVISION’UN AÇILIŞI YARIN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Paris’te yaşanan hain terör saldırısı sebebiyle ertelenen Çocuk Eurovision Şarkı Yarışması’nın kırmızı halı töreni yarın akşam Avrupa Saati ile 20.30’da gerçekleştirilecek. Bulgaristan Ulusal Kanalı olan BNT1’de ve junioreurovision.tv’de canlı yayınlanacak olan açılışa temsilcilerin yanı sıra Çocuk Eurovision süpervizörü Vladislav Yakovlev ile Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandakova da katılacak.

Gelelim provalara…

ÇOCUK EUROVISION’UN BİR PARÇASI OLMAK BENİM HEP HAYALİMDİ

Prova almak için sahneye çıkan ilk isim Arnavutluk’un temsilcisi Mishela Rapo oldu. Alfabetik sıraya göre sahneye çıkıp provalarını alan ülke temsilcilerinin bir kısmı bugün, diğer kısmı ise ilk provalarını yarın alacaklar. Mishela Rapo kıyafetini ikinci prova için saklarken koreografisiyle birlikte Dambaje adlı parçasını seslendirdi. Çocukluğundan beri bu yarışmanın bir parçası olmayı hayal ettiğini dile getiren Rapo, kuvvetli sesinin yanı sıra kendinden emin tavrıyla da dikkat çekti.

Provayı buradan izleyebilirsiniz:

ÜÇ İLHAM PERİM SAHNEDE BENİMLE BİRLİKTE DANS EDİYOR VE BİZ SAHNEYİ SALLAYACAĞIZ

Arnavutluk’tan sonra sahneye çıkma sırası Ermenistan’daydı. “Sahne çok güzel ve hislerim çok pozitif, mutluyum.” diyen Ermenistan temsilcisi MIKA, sahnede kendisine eşlik edecek üç dansçıyı “ilham perileri” olarak adlandırıyor. Sonunda hayallerini gerçekleştiren MIKA “Ermenistan Ulusal Finali’ne daha önce üç defa katıldım ve bu sene Çocuk Eurovision Şarkı Yarışması’na kendi ülkemin temsilcisi olarak katılmaya hak kazandım. Çok heyecanlı ve müteşekkirim.” ifadelerini kullandı. Arka plan olarak ilk önce Dünya’yı gösterirken daha sonra Ermenistan’ın bu seneki Çocuk Eurovision teması olan “pikselli kalpler” arka planda yerini alıyor.

Provayı buradan izleyebilirsiniz:

BU HAYATTA BİR DEFA YAKALANABİLECEK BİR ŞANS

İlk defa provasını almak için sahneye çıkan bir diğer ülke ise Malta oldu. Çok enerjik bir sahnesi olan Destiny sahneye tek başına hakim olmak isteyenlerden. Ona sahneden ilk izlenimlerini sorduklarında ise: “Mükemmeldi, sahnedeyken mükemmel hissettim. Sahne çok büyük, güzel ve rengarenkti. Bu hayatta bir defa yaşanabilecek bir tecrübe ve ben eğlenebildiğim kadar eğlenmeyi istiyorum.” dedi.

Provayı buradan izleyebilirsiniz:

BUGÜNKÜ TECRÜBEM TEK KELİMEYLE “MÜKEMMELDİ”

Öğlen arasından önce prova alacak ülke ise Belarus’tu. Belarus’un temsilcisi Ruslan Aslanov’un sahne performansının arka planında rengini değiştiren bir ağaç varken Ruslan’ın bir el hareketi ile arka plan şarkıya uygun olarak değiştirilebiliyor. “Bugünkü tecrübem tek kelimeyle mükemmeldi! Sahneye çıktığımda tüylerim diken diken oldu, çünkü o an anladım ki sonunda buradayım ve bütün ülkemi temsil ediyorum.” diyen Ruslan “Organizasyon çok iyi, buradaki herkes gerçekten çok profesyonel ve ses sistemi çok iyi.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Provayı buradan izleyebilirsiniz:

BURADA SAHİP OLDUĞUMUZ YETENEKLERİ #KEŞFEDİN

Bugün prova alan bir diğer ülke ise ev sahibi Bulgaristan’dı. Prova gökkuşağı ile çevrilen sahnede şarkıya başlayan Gabriela’nın catwalktaki görüntüsüyle başlarken Gabriela’ya jimlastik performansı da eşlik etti, şarkının diğer yarısında ise Ivan performansını sergiledi. “İlk prova için her şey güzel gitti. Ama finalde her şey çok daha güzel olacak. Sahne çok büyük. Ülkemiz için en iyisini yapmaya çalışacağız.” diyen ikiliden Gabriela “Bizim bir sözümüz var, evde olduğunda duvarlar bile seni destekler.” dedi. Ivan ise “Bulgaristan’a gelen ziyaretçiler; eğlenceyi yakalayın, hayallerinize ulaşın, ve burada sahip olduğumuz yetenekleri keşfedin.” diye konuştu.

Provayı buradan izleyebilirsiniz:

SAHNEDE ÇOK RAHAT HİSSEDİYORUZ

Prova sırası bu senenin tek grup temsilcisi olan The Virus ve temsilcisi olduğu Gürcistan’daydı. Çok enerjik bir performans ortaya koyan ve seyirciyi nasıl eğlendireceğini çok iyi bilen The Virus grubu provadan sonra yaptığı açıklamada “Sahnede çok rahat hissediyoruz, arka planı ve ışıklandırmayı sevdik. Avrupa’da çok popüler bir şarkı yarışması ve bu bizim için büyük bir sorumluluk. Ülkemiz Gürcistan’la gurur duyuyoruz ve kazanmak istiyoruz.” dedi.

Provayı buradan izleyebilirsiniz:

ÜLKEMİ ANA DİLİYLE TEMSİL ETMEK MÜTHİŞ

Prova sırası geri dönen iki ülkeden ilkinde, yani İrlanda’daydı. Genç sopranonun arka planında ise dalgalı bir deniz ve sallanan bir gemi ona performansında eşlik ediyor. En sonda ise şarkının ismi olan “Deniz Yıldızı” ortaya çıkıyor. Ona neler hissettiği sorulduğunda “Mükemmeldi, oraya tekrar çıkmak için sabırsızlanıyorum.” cevabını veren Aimee Banks performansını sergilerken anneannesinden kalan küpelerini taktı, onun desteğini ve sevgisini hissettiğini belirten Banks, katıldığı her yarışmada ve sergilediği her performansta onları kulağında taşıdığını dile getirdi.

Provayı buradan izleyebilirsiniz:

BİZİM ŞARKIMIZ BİR HAYAT MARŞI

Bugün ilk provasını gerçekleştiren bir diğer ülke ise İtalya’ydı. Provaları da tıpkı klipleri gibi renkli olan ikili, performansları boyunca dans ederek performanslarına renk kattılar. “İlk defa sahneye çıkmaktan ve prova almaktan dolayı çok heyecanlıydık. Daha önce tecrübemiz olmasına rağmen bunla hiçbir şey kıyaslanamaz, sahne çok büyük. Aynı zamanda, birlikte sahne almamız da bizim için çok önemli bir faktör.” diyen ikili şarkılarının bir hayat marşı olduğunu düşünüyor ve şöyle dile getiriyor “Şarkı bizim yaşımız için hayattaki en güzel şeylerden ibaret: arkadaşlarla olmak, vb. Pozitif bir şarkımız var ve umarım herkes mesajı anlar.”.

Provayı buradan izleyebilirsiniz:

DÜNYANIN EN MUTLU İNSANI GİBİ HİSSEDİYORUZ

Bugün son olarak prova alacak ülke bir yıl aradan sonra yarışmaya dönen Makedonya oldu. Ivana ve Magdalena sahneye Elena, Bisera ve Ivona adlı üç dansçıyla birlikte çıktılar. Arka planda ise kırmızı bir hoparlör performanslarına renk katarken, ilerleyen zamanlarda büyük hoparlör imgesi büyük bir kalbe dönüşüyor. Birbirinden enerjik beş kız performanslarını sergileyerek bugünkü provaları noktalamış oldular. “Kendimizi dünyanın en şanslı ve en mutlu insanı gibi hissediyoruz. Makedonya’yı Çocuk Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etmek bizim için çok büyük bir adım. Çok çalıştık, Makedonya’yı temsil etmekten gurur duyuyoruz. Umarız Makedonya da bizle gurur duyar.” diyerek duygularını dile getirdiler.

Provayı buradan izleyebilirsiniz:

Son olarak dün gerçekleştirilen sahneye çıkış sıraları için yapılan çekilişi buradan izleyebilirsiniz:

Herkese mutlu bir Çocuk Eurovision Haftası diliyorum!

Fotoğraf kaynağı: junioreurovision.tv