Eurovision Şarkı Yarışmasının ev sahibi şehrinin yeniden ertelenmesi kafa karışıklığına ve soru işaretlerine neden olmaya başladı…

Bugün hatırlanacağı üzere Eurovision Düzenleme Kurulu’nın Vitali Klitschko önderliğinde toplanacağı ve ardından canlı yayınla 2017 yılında ev sahipliği yapacak şehiri kamuoyu ile paylaşacağı ilan edilmişti. Ancak açıklama yine ertelendi. Bu ise bir çok soru işaretini beraberinde getirdi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko hatırlanacağı üzere şunları söylemişti:

Kazanan şehrin ilan edilmesinin defalarca ertelenmesi kafalarda bir çok soru işaretine neden olmaya başladı. Az bir zamanda yarışma için büyük hazırlıklar yapmamız gerekiyor. Ben Ukrayna’nın kusursuz ve en iyi şekilde ev sahipliği yapacağına eminim. TV şovunda 6 adaydan 3’ünün elenmesi üstelik hala kazanan şehrin açıklanmaması beni oldukça şaşırtıyor. Benim sorum şu: “Yayından bir ay sonra açıklanacağı söylenmesine rağmen ne ya da kim ev sahibi şehrin açıklanmasını engelliyor?”. Uluslararası düzeyde bir yarışmada bu kadar belirsizliğin yaşanması ülkemizi yıpratıyor.