Loic Nottet, Cirque du Soleil yönetmenini Starlarla Dans’taki performansıyla büyüledi. Sonunda da onunla çalışmak için teklif götürdü…

Loic Nottet’in kariyeri patlama noktasına mı geldi? 6. Starlarla Dans yarışmasına katılımından önce de halk tarafından, özellikle Fransız halkı tarafından az biraz tanınıyordu. Eurovision Şarkı Yarışması’na katılımı dışında, önceden fazla tanınan bir sima değildi ancak, 6. Starlarla Dans yarışmasındaki galibiyetinden sonra ülkenin sevgilisi haline geldi. Aynı zamanda Cirque du Soleil’in yönetmeni Franco Dragone’u da 6. Starlarla Dans yarışmasındaki performansıyla fazlasıyla büyüledi.

Loic Nottet kariyerini müzik yerine dansa mı adayacak?:

Franco Dragone buna karşı değil. Pascal Vrebos’nun platosuna birkaç gün önce davet edilen yönetmen, bazı insanlar hakkında notlar aldı, sıra Loic’e gelince ise şöyle bir açıklamada bulundu:
Ona tereddütsüz 8 verdim. Loic’i Rus bir arkadaşım sayesinde keşfettim. Eurovision’da ona verdiğimizden daha iyisini hak ediyordu. (?) Bu da Cirque du Soleil için Loic’e teklif sunacağı sorusunu akıllara getirdi.

Loic Nottet bu zafer karşısında şaşkın:

“Söyleyecek sözüm yok. Çok büyük bir sürpriz. Fransa’da hiç bilinmiyorken, büyük bir şovu kazandım. İlk bölümden önce çok korktum. Sosyal medya’da dansçıların ünlülerden daha ünlü olduğuna dair bir eleştiri okumuştum. Bu benim adıma yanlış bir eleştiri sayılmaz. Ama dostaneliğim ve kişiliğimle halka kendimi sevdirebildim.”