Uzun yıllardır ulusal final ile Eurovision temsilcisini belirleyen Norveç, bu yıl da Melodi Grand Prix yarışması ile temsilcisini ve şarkısını belirledi. Bu yıl başvuru rekoru kırılan Melodi Grand Prix yarışması için 1200’den fazla başvurunun yapıldığı yılda final gecesi başvurular arasından seçilen 10 isim sahne aldı ve oylama sonunda birinciliğe ulaşan Alexander Rybak ülkesini temsil etmeye hak kazandı.

Norveç kanalı NRK’nın basın toplantısıyla açıkladığı 10 katılımcı aday arasından aşina olduğumuz birçok isim yer alıyordu. Bunlardan en popüler olanı tartışmasız eski rekortmen Alexander Rybak. Onun yarı sıra ülkesini 2011 yılında temsil etmiş Stella ve geçtiğimiz sene Eurovision sahnesinde yer alan Alexander da diğer aşina olduğumuz isimler.

İşte büyük finalde sahne alan yarışmacılar ve şarkıları;

1. Charla K – Stop The Music
2. Alejandro Fuentes – “Tengo otra”
3. Alexander Walmann – “Talk To The Hand”
4. Stella & Sandra – “You Got Me”
5. Vidar Villa – “Moren din”
6. Tom Hugo – “I Like I Like I Like”
7. Ida Maria – “Scandilove”
8. Rebecca Thorsen – “Who We Are”
9. Nicoline – “Light Me Up”
10. Alexander Rybak – “That’s How You Write A Song”

Silya ve Kare Magnus’un sunumuyla Oslo Spektrum Arena’da yapılan finalin kazanan ismi halk ve jüri oylaması ile belirlendi.  İlk turdan süper finale yükselen dört isim şu şekilde oldu:

  • Rebecca
  • Stella & Sandra
  • Alexander Walmann
  • Alexander Rybak

Ancak süper finalde liderliği göğüsleyen Alexander Rybak seslendireceği That’s How You Write A Song şarkısıyla 63. Eurovision Şarkı Yarışması’nın ikinci yarı finalinde yarışmaya hak kazanan isim oldu.