Gün geçmiyor Rusya cephesinden yeni bir haber gelmesin…

Bu kez iddianın kaynağı Rusya’da çıkan “Nezavisimaya Gazeta” isimli bir gazete. İddiaya göre Rusya’da yayınlanan “Pust govoryat” yani “Hadi Konuşalım” isimli tartışma programının geçtiğimiz pazartesi günkü bölümü Eurovision Şarkı Yarışması için ayrılmıştı. Programın yayın tarihinden önce çekimlerinin gerçekleştirilmesine rağmen ise geçen pazartesi program farklı bir konu ile ekranlara geldi.

“Rusya Eurovision’a katılmalı mı? Yoksa boykot mu etmeli?” konulu bölümün çekimlerinde bulunan bir isimden alınan bilgiye göre bu erteleme özellikle yapılmış. Yine programa katılan ismin açıklamasına göre Rusya bu yıl kamuoyu baskısı sonucu yarışmadan çekileceğini duyuracak.

Rusya’nın katılmama kararının arkasındaki temel neden olarak ise Rusya’yı temsil edecek olan ismin Ukrayna’da güvende olamayacağı fikri olduğu öne sürülüyor.

Bakalım Rusya’nın son kararı ne olacak? Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl ülkeyi temsil edene Sergey Lazerev boykota karşı olduğunu söylerken, Rusya’yı temsil edeceği iddiaları ortaya atılan Alexandr Panayotov ve her yıl Rus ekibinin yanında olan Kirkorov Rusya’nın yarışmayı boykot etmesi gerektiğini söylemişlerdi.