2015 Türkvizyon Şarkı Yarışması’nda Irak’ı temsil edecek şarkıcı Oğuz Sırmalı.

Aşağıda detaylı okuyacağınız haberden sonra Irak ne alaka peki? Diyebilirsiniz. Şöyle cevap verelim Oğuz Sırmalı bir Türkmen damadı ve Irak Türkmenkerini temsilen yarışmada yer alacak.

1977′de Ankara’da doğan Oğuz 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera-Şan bölümünden Prof.Yalçın Davran’ ın öğrencisi olarak okul üçüncülüğü ile mezun oldu. Kültür Bakanlığı bursu ile Floransa’ daki Luigi Cherubini konservatuarında eğitim gördü. Yurtiçinde çeşitli şan yarışmaları kazandı.
2004 yılında İzmir Devlet Opera ve Balesinde ilk defa Carmen ve Uçan Hollandalı ile kariyerine başladı. Uçan Hollandalı ile Aspendos Opera festivalinde de sahneye çıktı. 2005 Ankara Devlet Opera ve Balesine katıldı ve 2007 yılında kurumun açtığı sınavı kazanarak kadrolu sanatçısı oldu. Bugüne dek çok sayıda konsere çıkmış ve birçok operada solo roller oynamıştır. Bu eserlerden bazıları Carmen, Uçan Hollandalı, Madama Butterfly, Aşk-ı Memnu, Venedik’ te bir gece, Rita, Tannhauser, Bir Tenor Aranıyor, Evlilik sözleşmesi, Kont Drakula olarak sayılabilir. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı opera bölümünde de Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. Ankara Devlet Opera ve Balesinde çalışmaya devam ederken 2011 yılında Oğuz’da şan dersi alan Deniz’in, birlikte müzik yapmayı önermesiyle 2011 yılının Haziran ayında grubun temelleri atıldı. 2012 yılı içerisinde Erman(bas) ve Serkan’ın (davul) katılımıyla grup kurulmuş oldu. Albüm kayıt aşamasında da Olcay’ın gruba katılmasıyla grup son halini almış oldu ve “Gençlik Rüyası” adlı ilk albümleri 2013 yılının Mayıs ayında piyasa sürüldü.
Albümden yayınlanan olan ilk video klip Ah bir ataş ver‘in çekimleri Türkiye’de ilk defa Deniz Kuvvetleri Komutanlığından alınan özel izin ile Gölcük donanma komutanlığındaki TCG Gür denizaltısı, TCG Salihreis Firkateyni ve Cerbe Denizaltı anıtında yapıldı. Ayrıca İsveç Büyükelçisinin ve emekli Generallerin de rol aldığı klip henüz yayınlanmadan bile Televizyon kanallarının ana haber bültenlerinde ve yazılı basında geniş yer buldu. Dumlupınar denizaltısı şehitlerine ithaf edilen klip kazanın gerçekleştiği tarihin yıl dönümü olan 4 Nisan 2014 tarihinde yayınlandı.
Aynı yıl Ekim ayında ikinci klip olarak seçtikleri ve Erman Toroğlu’nunda rol aldığı “Seni beklemez zaman” adlı parçaları 2 Ocak 2014 tarihinde de yayınlandı.
TCG Hızırreis müze denizaltısında gerçekleştirilen anma etkinliğinde kaydedilen görüntü ve sesleri montajlayarak “Ah bir ataş ver” (Akustik) klibini 7 temmuz tarihinde yayınladı.
2015 eylül ayından itibaren grubu birlikte kurdukları Deniz’in gruptan müzikal uyuşmazlıklar yüzünden ayrılması ile Oğuz eski grup arkadaşlarımın bir kısmının da desteğiyle “SIRMALI” adı altında solo çalışmaya başladı.

Kaynak: Detaylı açıklama turkvizyon.tv’den alınmıştır.