Bugün 2018 Eurovision Şarkı Yarışması‘na ev sahipliği yapacak olan Lizbon’da sanatçılar ilk provalarına kaldıkları yerden devam ediyor. İkinci yarı finalin ilk yarısında sahne alacak 9 katılımcı bugün ilk provalarını gerçekleştirecek ve ardından basın merkezinde basın üyeleri ile tanışma konferansları olacak…Norveç ile başlayacak olan provaların ikinci günü Avustralya’nın provasını tamamlamasıyla son bulacak. Her bir sanatçı ilk provalar boyunca 30 dakika sahnede kalma imkanı bulacak. Bu süre zarfında sanatçının performansı birçok kez kesintiye uğrayacak ve yönetmen-koreograf ikilisinden gelecek direktiflere göre sanatçı performansını her seferinde geliştirmeye çalışacak. Böylece her bir sanatçı bu sürede yaklaşık üç kez şarkısını tamamlayabilecek. Ardından kısa bir dinlenme süresinin ardından basın merkezinin yolunu tutacak ve basın üyelerinden gelen soruları cevaplayacak.

Image source: infenetwork
*** Saatler Lizbon yerel saatine göre belirtilmiştir. TS için +2 saat hesaplaması yapmalısınız.

TSİ 12.00’da başlayacak(an) olan ilk gün çalışmaları, Bulgaristan ekibinin TSİ 22.15’teki basın toplantısı ile sona erecek. İlk provalar boyunca basın üyelerinin arenadan takip etmesi yasak, ancak basın merkezinde kurulu olan LED ekranlardan takip edebilecekler. Bu nedenle her hangi bir video paylaşımı yasak ancak eurovision.tv görüntüleri paylaştığı anda haberimiz güncellenecektir. Ayrıca her bir provada yaşananlar özet bir şekilde sizlere aktarılacak. O nedenle ilgili haberimizi belli aralıklarla takip ediniz.

Credits: eurovision.tv

ESCape News & INFE Germany paylaştı: 1 Mayıs 2018 Salı

  • Norveç: Oldukça enerjik bir şarkı ile dönen Alexander Rybak hoşi bir açılış yaptı. Şovun Norsk Melodi Grand Prix’den pek farkı yok. Dansçılar ve grafikler oldukça eğlenceli bir hava katmış. Son bölümde pyro  kullanılmış.

  • Romanya: Sahnede cansız mankenler ve maskeler kullanılmış. Gitaristlerde de maske var. Alışılmışın dışında başlangıçta solist yerine kemancı gözüküyor. Vokaller muhteşemdi basın merkezinde iyi tepkiler aldı. Kamera açıları iyi kullanılmış.

  • Sırbistan: Ulusal final ile kıyaslandığında şovda eklemeler mevcut. Kızlar siyah vurguları olan elbiseler kullanmış. Vokaller gayet iyiydi. Özlenen “Balkan Havası” bu şarkı Eurovision’a geri gelmiş.

  • San Marino: Ulusal finalde olduğu gibi sahnede robotlar var. Robotlar  “I am not your robot” ve “Will you marry me?” şeklinde pankartlar ile sahnede. Ayrıca sahnede iki dansçı vardı.