2018 yılında Lizbon’da düzenlenecek olan 2018 Eurovision Şarkı Yarışması‘nda Finladiya’yı temsil edecek olan şarkı ve ismin Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) 2018 ile belirlenmesi beklenirken YLE sürpriz bir kararla ülkeyi temsil edecek olan ismin Saara Aalto olacağını açıklamıştı…

Herkes şarkı ve temsilcisini UMK 2018 ile seçmesini beklerken Finlandiya’nın temsilcisinin Saara Aalto olacağı kanal tarafından sürpriz bir şekilde ilan edilmişti. 3 Mart‘ta Espoo Metro‘da düzenlenecek olan ulusal finalde Saara Alto 2018 Eurovision Şarkı Yarışması için hazırladığı 3 şarkıyı kamuoyuna sunacak.

Herkesin merakla beklediği 3 şarkının açıklanma takvimi Finlandiya Devlet Televizyonu YLE tarafından açıklandı:

  1. Şarkı: 9 Şubat 2018
  2. Şarkı: 16 Şubat 2018
  3. Şarkı: 23 Şubat 2018

Şarkılar UMK‘nın resmi websitesinde gece yarısında paylaşılacak. Şarkıların isimleri ve söz yazarları yine belirtilen tarihlerde açıklanacak. Saara Aalto şarkıların şovları için “X Factor Britanya“dan Brian Friedman ile çalışacak.

Saara Aalto 3 şarkı ile ilgili şunları söyledi:

Tüm şarkılar gerçekten hoş ve hepsi kazanmaya aday. Hepsinin güçlü bir teması ve kolayca hatırlanabilir sözleri var. Umarım insanlar 3 şarkı arasından benim favorim olan şarkıyı kolayca bulurlar.