Bu sene tüm enerjisiyle bir kez daha Eurovision sahnesinde boy gösteren Serhat, sahnede Say Na Na Na! diyerek temsil ettiği San Marino’ya tarihinde ikinci kez final heyecanı yaşama imkanı tanıdı. 

Serhat yarışmadaki ilk tecrübesi olan 2016’da  ‘I Didn’t Know’ isimli şarkı ile yarışmış ve 1. yarı finalde 68 puanla 12. olmuştu. Sanatçı performansıyla büyük fan kitlesinin beğenisini kazanmıştı. San Marino‘yu Eurovision’da birden fazla temsil eden ilk isim Serhat değil. Hatırlanacağı üzere Valentina 2012, 2013, 2014 ve 2017 olmak üzere ülkeyi tam 4 defa temsil etmişti. Ancak bu yıllarda San Marino sadece 2014 yılında final heyecanını yaşamıştı. Şimdi ise San Marino, Serhat ile bir kez daha finale gidiyor.

Birinci yarı finalde yarışan sanatçı ilk on isim arasına girerek 2019 Eurovision Şarkı Yarışması finalinde bir kez daha sahne alacak. Birinci yarı final sonuçlarının ilanından sonra, gece finalistlerin gerçekleştirdiği basın konferansıyla devam etti. Finalistler ilk olarak basından gelen soruları cevapladılar ve sonrasında finalde sıralamalarını belirleyecek kuralarını çektiler. Kura sonucunda sanatçılar hangi yarıda sahnede olacaklarını kendi elleriyle belirlemiş oldu. Serhat ise çektiği kura sonucuna göre büyük finalin ilk yarısında sahne alacak.

Basın üyelerinin gözdesi haline gelen Serhat konferans boyunca soru yağmuruna tutuldu. Sorulardan bir tanesi ise eurovisiondream temsilcisi Ali Durgut tarafından soruldu. Durgut, Türkiye’deki tüm televizyonların Serhat’ı konuştuğunun altını çizerek yarışmaya geri dönmek istediklerini söyledi. Serhat’ın Türkiye’nin geri dönmesi konusunda mesajını belirtmesini istedi. Serhat ise şunları söyledi:

” Türkiye, Eurovision Şarkı Yarışması’ndaki en önemli ülkelerden biri. Malesef ki birkaç yıldır ülkem yarışmaya katılmıyor. Fakat, her zaman diliyorum ki ülkem bir gün yarışmaya geri dönecek. Gördüğünüz gibi üç yıl önce ve bugün resmi olarak San Marino’yu temsil ediyorum ancak Türkiye de benimle birlikte yarışmada. Çünkü ben Türk sanatçıyım. Belki bu Türkiye’yi yarışmaya geri getirmek için iyi bir yol olabilir.