2009 yılında Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkemizi temsil eden isim Düm Tek Tek adlı şarkısıyla  Hadise olmuştu. Şarkının bestesi ise o zamanlar Hadise ile ilişkisi olan başarılı isim Sinan Akçıl tarafından yapılmıştı.

Hadise o sene ulusal kanal TRT ve ülkenin dört bir yanından her türlü desteği almış, yarışmayı kazanma umutlarıyla sahneye çıkmıştı. Fakat güzel sahne şovuna rağmen final gecesini dördüncü tamamlamış ve büyük bir kesimi hayal kırıklığına uğratmıştı.

Ancak tek sıkıntı Hadise’nin almış olduğu sonuç değildi. Dedikodulara göre arka planda TRT yetkilileri ve Hadise arasında bir çok problem yaşanmış ve büyük krize dönüşmüştü. Olaylar Milliyet  gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu tarafından 2009 yılındaki köşe yazısında şu şekilde özetlenmişti:

“Eurovision’un yapıldığı Moskova’ya TRT’den de bir ekip gitti. Ekipte TRT Genel Müdür Yardımcısı Zeynel Koç ve TRT Ankara Televizyon Müdürü Kürşat Özkök gibi üst düzey yöneticiler de vardı. Önce Özkök, Hadise ile papaz oldu! Özkök, Moskova’daki Türk delegasyonla Hadise’yi lobide tanıştırmak istedi, ama şarkıcı bunu kabul etmedi. TRT ekibi, Hadise’nin gece saat 03.00’te sevgilisi Sinan Akçil’le otelin barında takıldığını ihbar edince Özkök, “Buraya gönül eğlendirmeye değil, yarışmaya geldik” diye şarkıcıyı uyardı. Yarışmadan iki gün önce de TRT Genel Müdür Yardımcısı Zeynel Koç, Eurovision için Moskova’ya gelen ekiple bir toplantı istedi. Hadise’nin de katılacağı toplantıda amaç, Eurovision temsilcimize moral vermekti. Toplantıya herkes geldi, ama Hadise gelmedi. Odasında ablası ve stilistiyle istirahat eden Hadise’ye toplantıya katılması için defalarca haber gönderildi, ancak şarkıcı lobiye inmedi. Hadise’yi 2.5 saat boş yere bekleyen Zeynel Koç, sonunda söylenerek lobiyi terk etti.
Koç, o olaydan sonra da bir daha Hadise ile görüşmedi.”

Aynı köşe yazısının devamında ise şu satırlar vardır:

Eurovision’un yapıldığı gün Hadise ile “Düm Tek Tek”in bestecisi ve sevgilisi Sinan Akçıl arasında sert bir tartışma geçer. Bu tartışmadan sonra Akçıl, oteli terk edip, kayıplara karışır. Yarışma sırasında bestecisinin kendisine ayrılan bölümde olmaması Hadise’nin moralini bir hayli etkileyeceğinden ekiptekiler Akçıl’i bulmak için seferber olur. Sonunda Akçıl bulunur, ikna edilir ve yarışmaya dakikalar kala Hadise’nin kulisine götürülür. Hadise’nin o saate kadar bozuk olan morali de, sevgilisi ve bestecisini karşısında görünce düzelir. Hadise sahneye çıkar, “Düm Tek Tek” der ve dördüncü olur!

Bu açıklamaların doğruluğu kişiler tarafından hiçbir zaman doğrulanmamış ya da yalanlanmamıştı.Hatta meydanı boş bulan büyük bir kesim, hikayeyi kesip biçmiş ve yeni anlamlar kazandırarak geniş kitlelere yaymıştı.

2012 yılında ise TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin “Hadise Eurovision zamanı çok kaprisliydi. Giydiği kıyafetin rengini bile bize söylemedi. Sahne dekoru da kırmızı olunca çekim ekibiyle sorun yaşadık. Ayrıca odasından hiç çıkmadı. Oradakileri arayıp dönün gelin diyeceğim zamanlar oldu. 2009’dan beri bu yüzden kadın solist istemedim.” şeklindeki açıklamalarına ise Hadise’nin cevabı: “Eurovision benim için o kadar keyifliydi ki. Bir kere biz o yıl yarışmada önemli rekorlara imza attık. Başarımız Avrupa ile sınırlı kalmadı, Japonya’dan Endonezya’ya tüm dünyaya ulaştı. Şarkımızla ülke ülke dolaşıp alkış ve ödüller aldık. Ülkem adına çok güzel şeyler başardığıma inanıyorum. Bu yüzden de Eurovision’u çok güzel hatırlıyorum. Bu konu hakkında başka bir şey söyleyemem.” olmuştu.

Tüm bu yaşananlar zamanla unutulmuş ve hafızalardan silinmeye yüz tutmuşken Hadise’nin eski sevgilisi Sinan Akçıl’dan Moskova’da yaşananlarla ilgili bir itiraf geldi. Akçıl şunları söyledi:

“Hadise 2009’da ‘Düm Tek Tek’ şarkımla Eurovision’a katıldı. Sahneye çıkmadan önce yanında olmamı istemişti. Ama ailesinden biri Hadise ile görüşmemize engel oldu. Bu yüzden gidemedim. Yarışmaya buruk çıktı. O melek gibi bir kızdır.”

Sinan Akçıl isim vermeden Hadise’nin ablası Hülya Açıkgöz’ü işaret etti.