2016 yılından bu yana Ukrayna, Eurovision şarkısını ve temsilcisini Vidbir ulusal finali ile belirliyordu. Bu sene de aynı ulusal final yöntemini uygulayacak olan Ukrayna, temsilcisini belirleme yolunda ilk adımını bu geceki birinci yarı finalle atacak.

2016 yılından bu yana Ukrayna Devlet Televizyonu NTU ve STB kanalının ortak olarak düzenlediği #Vidbir adlı ulusal final, 2019 Eurovision Şarkı Yarışması için yine Ukrayna’nın şarkısının ve temsilcisinin belirlenmesinde uygulanacak ulusal final sistemi olacak. 16 katılımcıdan oluşacak ulusal finalde ise jüri koltuğunda 2016 Eurovision Şarkı Yarışması galibi Jamala, 2007 Ukrayna temsilcisi Andriy Danylko ve Eugene Filatov (şarkıcı ve yönetmen, Onuka grubunun kurucusu) oturuyor olacak. Jüri üyeleri her performansın ardından sanatçılara yorumlarınla tavsiyelerde bulunacaklar.

Oylama sistemi ise geçen seneden farklı olmayacak: Her iki yarı finalden finale çıkacak olan üç isim jüri ve halk oylamasının %50-%50 etkisiyle belirlenecek. Oylamanın ardında eşitlik olması durumunda eşit oylara sahip isimler arasında halk oyunda daha çok puan elde eden isim finalde sahne almaya hak kazanacak. Aynı sistem final gecesinde de uygulanacak ve toplamda en çok puana ulaşan isim Tel Aviv yolcusu olacak.

Bu gece ise 8 sanatçının sanhe aldığı ilk yarı final gerçekleştirildi. Sanatçılar finale yükselecek üç kişiden biri olmak için performanslarını sergilediler. Gece sonunda halk ve jüri oylamasının harmanlanmasının ardından sonuç tablosunda ilk üç sırada yer bulan Maruv , Yuko ve Brunettes Shoot Blondes  final gecesinde yarışmaya hak kazandı.

1. The Hypnotunez – Hey / performans videosu
2. Letay – Myla moya / performans videosu
3. Vera Kekelia – Wow! / performans videosu
4. Tsesho – Hate / performans videosu
5. Yuko – Galyna guliala / performans videosu
6. Maruv – Siren Song / performans videosu
7. Brunettes Shoot Blondes – Houston / performans videosu
8. Bahroma – Nazavzhdy-Navsegda / performans videosu