On altı ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek 15. Çocuk Eurovision Şarkı Yarışması’na günler kala katılımcı ülkeler son hazırlıklarını yapıyor. Mayıs ayında Kiev’de düzenlenen basın konferansında yarışmanın mekanı olarak Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bulunan Olimpik Saray olarak açıklanmıştı. Bu senenin sloganı ise: Shine Bright.

Geçtiğimiz sene yarışmanın birincisi Gürcistan temsilcisi Mariam Mamadashvili olmuş ve ülkesine ev sahiğliğini getirme başarısına ulaşmıştı. Bu sene ise Gürcistan ev sahibi ülke olarak katılımcı diğer on beş ülke temsilcisine ve bizlere kapılarını açacak. Bu katılımcı ülkelerden Portekiz, 2007 yılından sonra ilk kez izleyeceğimiz ülkelerden olurken, katılım kararında bu sene Eurovision’a ev sahipliği yapacak olması birincil neden olarak gösterilebilir. Bulgaristan ve İsrail ise seneler sonra bu plartfomda yer almayacak iki ülke olarak dikkat çekiyor.

Katılımcı ülkeler bir bir şarkılarını ilan etmişken, açıklanan bir diğer husus ise bu seneki etkinliğin sunucuları Helen Kalandadze and Lizi Japaridze. Bu isimlerden Helen Kalandadze, 2010 yılında Gürcistan temsilcisi Sofia’nın geri vokali olarak sahnede bulunmuştu. Lizi ise 2014 yılında ülkesini Malta’da gerçekleştirilen JESC’de temsil eden isim olmuştu. Yıllar sonra aynı plartforma sunucu olarak geri dönüyor.

Bu sene postcardların teması nolacak? 

Gürcü yönetmen Zaza Orashvili ve ekibi ülkeyi, insanlarını ve geniş kültürel çeşitliliğini Avrupa izleyicisine tanıtmak için Gürcistan’ın farklı bölgelerinde 16 video çekecek. Zaza, “Bu görüntülerin spesifik amacı Gürcistan’ın güzelliğini ve hazinelerini evde göstermek olacaktır” dedi.

Çekimlerin ilk ayağı Gürcistan’ın Svaneti, Imereti ve Adjara bölgelerinde tamamlandı. Görüntülerde geçen yılın galibi Mariam Mamadashvi, Gürcü halk ve ünlü isimler de yer alacak. Daha fazla detay için tıklayınız.

Ülkeler Sanatçı Şarkı Dil
 Albania  Ana Kodra Mos ma prekni pemën  Arnavutça
 Armenia Misha Boomerang Ermenice – İngilizce
 Australia Isabella Clarke “Speak Up” İngilizce
 Belarus Helena Meraai “I Am the One” Rusça
 Cyprus Nicole Nicolaou “I Wanna Be a Star” Yunanca-İngilizce
 Georgia Grigol Kipshidze  “Voice of the Heart” Gürcü
 Ireland Muireann McDonnell “Súile Glasa” İrlandaca
 Italy Maria Iside Fiore “Scelgo (My Choice)” İtalyanca – İngilizce
 Macedonia Mina Blažev “Dancing Through Life” Makedonca – İngilizce
 Malta Gianluca Cilia “Dawra Tond” İngilizce
 Netherlands Fource “Love Me” Flemenkçe – İngilizce
 Poland Alicja Rega “Mój dom” Lehçe
 Portugal Mariana Venâncio “Youtuber” Portekizce
 Russia Polina Bogusevich “Wings” Rusça – İngilizce
 Serbia Irina Brodić & Jana Paunović “Ceo svet je naš” Sırpça
 Ukraine Anastasiya Baginska “Don’t Stop” Ukraynaca, İngilizce