2004 ve 2013 yılları arasında deyim yerinde ise altın çağını yaşayan Yunanistan, bu yılki hazırlıklarını gözden uzak olarak sürdürüyor.

2013 yılından sonra eskiden garanti gördüğü ilk ona dahi yaklaşamayan Yunanistan, tarihinde ilk defa 2016 yılında finale çıkamamıştı.

Eski başarıları geri getirmek için Yunanistan Radyo Televizyonu(ERT), kolları sıvadı ve başarılı sonuçların arkasında yatan nedenleri araştırdıktan sonra hazırlıklara başladı.

ERT ilk olarak Yunanistan’ın önde gelen müzik şirketleri ile çalıştı. Daha sonra profesyonel isimlerin oluşturduğu komisyon, Yunanca olan ve Yunan etnik müziğini içeren şarkılar arasından beşini ulusal finalde yarışması için seçti. Ancak 2 şarkı daha sonra Yunanca olmasına rağmen Yunan etnik müziği içermediği için diskalifiye edildi.

ERT henüz sonucu %100 halk oyu ile belirlenecek olan ulusal final için bir tarih açıklamasa da yarışmanın Şubat ayında gerçekleşeceği biliniyor.

ERT’nin ulusal final olan Ellinikós Telikós’a sonradan şarkı ekleyip eklemeyeceği hala netlik kazanmış değil ancak elemeleri geçen 3 şarkı ve şarkıcının isimleri şöyle:

  1. Chorostalites – Apo Tin Thraki Eos Tin Kriti
  2. Areti Ketime – Min Ksehnas Ton Ilio
  3. Gianna Terzi – To Oneiro Mou

ERT’nin önümüzdeki günlerde daha kapsamlı bir açıklama yapması bekleniyor.