Bu hafta tüm gözler Ukrayna’da iken Ukrayna’dan farklı bir güzel haber geldi…

Ukrayna yılan hikayesine dönen ev sahibi şehrin açıklanması konusu ile uğraşırken Eurovision fanlarına Ukrayna’dan güzel bir haber geldi.

Bağımsızlık günü için bir araya gelen 25 Ukraynalı şarkıcı bu güne özel “Oberig” isimli hazırlanan özel şarkıyı seslendirdi. Şarkıyı seslendirenler aradında Mika Newton, Alyosha, Oleksandr Ponomarev gibi Ukrayna’yı daha önce Eurovision’da temsil eden isimlerin dışında bu sene ulusal finalde yarışan Svetlana Tarabasova, Alloise grubu, Tonya Matvienko ve 2014 yılında yarışan Illaria grubu bulunuyor.

Şarkının sözleri Igor Drizhchany’e müziği ise yapımcı, aranjör ve piyanist Alexey Bogolyubov’a ait.

Solistler: Mika Newton, Vlad Darwin, Svitlana Tarabarova, Arsen Mirzoyan, Valeriy Harchyshin (Druga Rika), Alyosha, Tetyana Reshetnyak, Anna Zavalska, Vlad Karashchuk, Oleg Sobchuk (SKAI), Alloise, Marta Adamchuck, Pavlo Tabakov, ManSound, Kadnay, Oleksandr Ponomaryov, ILLaria, Tonia Matvienko, Olga Lukachova, Oleksandr Polozhynsky (Tartak).

 

Bugün Ukrayna için neden önemli bir gün?

Ukrayna, bugün bağımsızlık ilanının 25. yıldönümünü kutluyor. 24 Ağustos 1991’de Sovyetler Birliği’ne bağlı Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin Yüksek Konseyi (parlamentosu), ülkenin bağımsızlığını ilan etmiş ve 1 Aralık 1991’de  düzenlenen referanduma katılanların yüzde 90’ı, bağımsızlık yönünde oy kullanmıştı.