2019 Eurovision Şarkı Yarışması için 15 günlük prova sürecinin bugün dokuzuncu günüyle devam ediyor. Yayınlanan resmi programa göre provaların dokuzuncu gününde direkt olarak finalde yarışacak ülkeler provaları tamamladı ve ardından basın merkezinde basın üyeleri ile konferansları oldu..

12 Mayıs (Türkiye Saati ile)
İsrail 10:00 10:20izle
Fransa 10:25 10:45izle
İspanya 10:50 11:10izle
İtalya 11:15 11:35izle
Birleşik Krallık 11:40 12:00izle
Almanya 12:05 12:25izle

Eurovision’un resmi sayfasının yaptığı açıklamaya göre ikinci provalar boyunca basın üyeleri sahne performanslarını canlı izleyebilecek ve kayıt altına alabilecek.  Ayrıca resmi Eurovision hesaplarından sahne şovlarının kamera açılarıyla olan uzun görüntüleri paylaşılacak. Birinci provalarını gerçekleştirecek olan ülkelerin ise kamera açılarıyla olan görüntüleri paylaşılmayacak.

Not: Resmi hesabın paylaştığı videolara ülkelerin ismine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Peki provalar süresince neler oluyor?

Birinci provalar: Ülkelerin sahne ekiplerine birinci provalar öncesinde güvenlikle ilgili talimatlar veriliyor. Daha sonra her bir ekip giyinme odalarına yönlendirilip hazırlanması isteniyor. Prova öncesi solist ve geri vokaller ses odasına yönlendirilip ses kalitlerini kontrol ediyorlar ve her birinin kulaklık ayarları buna göre tamamlanıyor. Sırası geldiğinde ekipler sahneye davet ediliyor ve ilk provalarda ekip 30 dakika sahne üzerinde kalıyor. Bu süre zarfında genelde sanatçılar 3-4 kez performansını tekrarlıyor. Ancak bu performanslar sırasında oldukça çok kesinti yaşanıyor ve görülen sıkıntılar giderilmeye çalışılıyor. Provaların ardından delegasyon  prova kaydını görmek için izleme odasına gidiyor. Burada görseller, kamera açıları, koreografi vb. konularda olası değişiklikler tartışılıyor.

İkinci provalar: İkinci provalar birinci provalara göre daha kısıtlı sürede (20 dakika) tamamlanır. 2. provadan sonra her delegasyon sonucu görmek için tekrar izleme odasına gider ve son küçük ayarlamalar yapılır.

Aile şovları: Birinci yarı final, ikinci yarı final ve büyük final günleri sanatçılar canlı yayın öncesi son bir kez daha prova yaparlar. Bu şova halktan insanlarda çocukları ile birlikte katılabilirler. Bu nedenle bu şovlar aile provaları olarak da bilinir. Ayrıca her bir sanatçı canlı yayın günlerinden bir gün önce jüri finali ve jüri finali kıyafet provası şovlarında da sahne alırlar. Böylece canlı yayına kadar her bir sanatçı en az 5 kez provasını  gerçekleştirmiş olur (istisnai durumlar haricinde).

Turuncu Halı Geçiş Töreni: Eurovision 2019, Tel Aviv’de geleneksel kırmızı halı yerine “Turuncu Halı” etkinliği yapılacak ve her bir delegasyon geçiş töreninde bulunacak. Geçen yıl okyanus temasını güçlendirmek için kırmızı halı yerine mavi renk tercih edilmişti.Bu kez, Turuncu renk Eurovision 2019 Resmi Sponsoru “MyHeritage” turuncu logosuna bağlı olarak seçildi.

Her şeyden anında haber olmak için “ESCape News WhatsApp Haber Bülteni“ne üye olabilirsiniz! Detaylar için buraya tıklayın.
2019 Eurovision Şarkı Yarışması hakkında genel bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Spotify‘da “Eurovision Song Contest 2019” listemizden bu yılın tüm şarkılarına ulaşabilirsiniz:

Kaynak: eurovision.tv