Herkese merhaba! Yazımıza ESCapeNews ailesi olarak sizleri selamlayarak başlıyoruz. Ukrayna’nın ev sahipliğini yapacağı 62. Eurovision Şarkı Yarışması’nı nereden takip edebileceğinize dair bu yazıyı sizler için hazırladık.

Ulusal kanalımız olan TRT son dört sene olduğu gibi bu sene de yarışmayı yayınlamama kararı aldı. Bu yüzden Türk Eurovision fan ailesi olarak yarışmayı izlemek için değişik yollar denemek zorunda kalıyoruz.

2017 Eurovision Şarkı Yarışması’nın finaline sayılı günler kala yarışmayı kaçırmamak adına bu haberin sizlere yardımcı olmasını umuyoruz. Sizlerin çok daha öncesinden tedbirinizi aldığınızı elbet ki tahmin ediyoruz. Ancak bu haber sizlere birden fazla alternatif sunacak ve bir bakıma sizleri olası bir şanssızlık anında zor durumdan kurtaracaktır; o yüzden bu haberin linkini bir yere kopyalamanızı öneririz.

En öncelikli önerimiz yarışmayı eurovision.tv üzerinden izlemeniz. Bu diğer şıklar arasında en garanti seçenek olacaktır. Yalnız bu sitede bir Bülent Özveren ya da başka bir yorumcu olmayacak. Bundan hoşlanabilir ya da sıkılabilirsiniz. Linke gitmek için aşağıdaki resme tıklamanız yeterli olacaktır.

Dediğim gibi illâ bir sunucudan yarışmanın gidişatını dinlemek istiyorsanız malesef ki bir başka ülkenin yayıncı kurumundan takip etmeniz gerekecektir. Bazı ülkelerin kanalları uydu alıcınızda olabilir ancak bazıları ise yer almayabilir. Bu durumda kanalın internet sitesinde yer alan canlı yayın sekmesinden takip etmek zorunda kalabilirsiniz.


 

Yarışmayı yayınlayan ülkeler, kanallar ve linkleri aşağıdaki gibidir:

İspanya – La 1  (final)
İspanya – La 2 (yarı finaller)
Belarus – Belarus 1
Birleşik Krallık – BBC 4 (yarı finaller)  
Birleşik Krallık BBC 1 (final)   (BBC kanallarını internetten izlemek için ağınızı İngiltere üzerinde göstermeniz gerekmektedir) 
İzlanda – RÚV



Yayın yapacak olan şifresiz kanalları yukarıda sizlere sunduk. Ayrıca uydunuz üzerinden İctimai Tv ve Georgia 1 üzerinden de yarışmayı takip edebilirsiniz. Ancak bazı  zamanlar bu kanallar şifreli yayına geçebilir. 

Hotbird uydusu kullananlar için RTV San Marino, AMPTV, RTS gibi birçok kanalın frekanslarını buraya tıklayarak elde edebilirsiniz.

Bizim tavsiyemiz RTV San Marino televizyonundan izlemenizdir. Hotbird kanalları içinde en iyi görüntü kalitesine sahip olan kanalın frekansları ise 12148 27500 Vertical şeklindedir.

Herkese keyifli bir Eurovision haftası dileriz…