Merakla beklenen “Hangi şehir 2017’de ev sahipliği yapacak?” sorunun cevabını kısa bir zaman içerisinde hep birlikte öğreneceğiz. Şartları sağladığını düşünen ya da 2017 için kendine güvenen şehirler ev sahipliğine talip olmaya başladı bile…

Bu yüzden ESCape News olarak sizlere aday şehirleri tanıtmak istedik. Tanıtımı ve değerlendirmeyi yaparken sadece arena kapasitesi ve otel sayısına göre değil farklı yönlerden değerlendireceğiz. Tüm bu ekstra kriterler EBU’nun ve komisyonun ev sahibi şehri seçerken göz önünde bulundurduğu kriterlerden.

Yazı dizimize ilk olarak Lviv ile başlıyoruz:

Lviv Ukrayna’nın batısında yer alan 13. yüzyılda kurulmuş 729429 kişilik bir şehridir. Zengin tarihi ve kültürel mirası ile turistlerin gözde şehirleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle Eurovision 2017 için ağırlayacağı konuklara güzel bir kültürel tur yaşatacaktır.

Bu avantajının dışında Lviv,  Terör Bölgesi’ne (ATO) uzak olması bakımından (1033 km) Ukrayna’nın en güvenli şehirlerin biri. Lviv şehri diğer şehirlerle kıyaslandığında ise (diğer bir deyişle ileride kıyaslacağımız şehirlere göre) itfaiye aracı ve ambulans sayısı bakımından sınıfta kalıyor. Bu kriter ise komisyon bakımından acil durum yönetimi açısından önemli bir kriter.

Şehre konaklama açısından bakıldığında ise şehirde toplamda 13500 yatak kapasiteli 189 otel bulunuyor.

Peki Lviv seçilirse hangi arena 2017’ye ev sahipliği yapacak. Aslında bu sorunun cevabı belli: Lviv Arena. 35000 kişilik Lviv Arena Euro 2012 için özel olarak yaptırılmış. Bu arada belirtelim Lviv Arena’nın üstünün açık olması gibi bir sorunu var. Bu ise Eurovision kurallarına aykırı bir durum.

Lviv ile ilgili bilgileri özetlemek gerekirse:

lviv.jpg