Merhaba! Biliyorsunuz ki 2009 Eurovision birincisi Alexander Rybak geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de konser verdi. Eskişehir’de bulunan çok değerli okuyucumuz ve arkadaşımız Erol’un bizler için yazdığı yazıyı sizlerle buluşturmanın vakti geldi.

Günler öncesinden aldığımız bileti artık kullanma vakti gelmişti. Alexander Rybak bizimle aynı şehirdeydi. Ama gerek vizelerin saati olsun gerek Eskişehir’in yağmurdan sonra iyice karışan trafiği olsun konsere ancak Fairytale’in ortasında girebildik.  

Anasınıflarının çektiği bir çağrı videosunu cevaplayıp konsere gelen Alexander Rybak Atayurt Okullarının gecesinde sahne aldı. Öğrencilerin ve velilerin büyük çoğunlukta olduğu konserde az sayıda Alexander hayranı da vardı. Konser boyunca sevilen şarkılarını seslendiren Alexander Rybak’a öğrenciler ve piyanisti eşlik etti.

IMG_0732.JPG

Muhteşem bir keman ziyafeti yaşatan Alexander seyirciden çok büyük alkış aldı. Ayrıca Alexander gecede bir Rusça şarkı seslendirdi. Diğer şarkılarında halktan katılım istedi. Bir okul gecesi olduğundan dolayı konuşan ilkokul öğrencilerinden biraz sessiz olmalarını rica etti. Hatta öğretmenlerden yardım istedi. Bunları söylerkenki yüzündeki sempatik ifade görülmeye değerdi. Gecenin sonu gelmişti.Alexander sınıflardan ayrı ayrı ödüllerini aldı. Artık son şarkısını söyleyecek, Fairytale ile finali yapacaktı. İşte bunu anlayınca biz hemen protokolün arasına daldık birden sahnenin önüne çıktık. Tabiî gelen bütün fanları da aynı şeyi yapmıştı. Alexander son şarkısını bir metre uzağımızda söyledi. Konfetiler patladı, alkış ve çığlık sesleri arasında “Umarım seneye, belki birkaç yıl sonra tekrar görüşürüz.” dedi ve son olarak Türkçe “Teşekkürler” deyip sahneden ayrıldı.

IMG_0733.JPG

Herkes kulise yöneldi. Güvenlik görevlileri sıkı bir koruma oluşturmuştu. Alexander’ın içeride olmadığı söylendi. Kimse buna inanmadı ve tezahüratlar yükseldi. Bunun üzerine Alexander kolunu çıkardı ve el salladı. Bu kol onundu çünkü odada bu kadar beyaz bir kişinin olmasına kimse imkan vermiyordu. Aradan 15 dakika geçtikten sonra görevliler Alexander’ın rahatsızlandığını ve ambulansla hastaneye kaldırılacağını ve buranın boşaltılması gerektiği söylendi. İçeriye bakma başarısına ulaşanlar onun içeride olmadığını söyleyince kalabalık salonu terk etti. Eskişehir’in yerel bir gazetesinin yaptığı habere göre Alex gerçekten rahatsızlanmıştı nefes darlığı çekip özel bir hastaneye kaldırılmıştı ama durumu iyiydi. O an oranın boşaltılması için söylenen bir yalan olduğunu düşündüğümüz olayın ne kadar gerçek olduğunu bilemiyoruz ama gerçek şu ki Alexander’ın çok ağır bir çalışma programı var. Sonuç olarak gece çok güzeldi. Alexander Eskişehir’de muhteşem bir gece yaşattı. Ben açıkçası programın sunucusunu beğenmedim. Konuşmalarının çoğunda okulu ve öğrencileri öven bayan sunucunun İngilizcesi de çok iyiydi (!). Genel anlamda güzel bir organizasyondu. Daha önce Türkiye’nin birkaç şehrine gelen Alexander bu vasıtayla Eskişehir’e de gelmiş oldu.