Emrah Karaduman ile yaptığı ‘Cevapsız Çınlama’ şarkısıyla büyük çıkış yakalayan Aleyna Tilki, uluslararası bir şarkı yarışmasında Türkiye’yi temsil edeceğini duyurdu.

Milliyet’in paylaştığı habere göre son dönemde gündemden düşmeyen Aleyna Tilki’nin twitter hesabından paylaştığı video ile uluslararası bir şarkı yarışmasında Türkiye’yi temsil edeceği belirtildi ancak bu eksik bilgi kafalarda birçok soru işareti bıraktı. Bizde bu işin perde arkasını araştırdık ve durumun çokta tahmin ettiğimiz gibi olmadığının farkına vardık. Araştırmalarımız sonucunda Aleyna’yı heyecanlandıran bu yarışmanın, gönüllülük esasına dayalı bir sosyal medya profilinin ülkelerinde popüler olan isimleri dünyanın dört bir tarafına duyurmayı amaçlayan bir etkinlik olduğunu öğrendik.

Bu etkinlik 2012 yılından itibaren sürdürülüyor ve maddi bir amaç gütmüyor. Amaç sadece yapılan müziği dünyanın dört bir yanına ulaştırmak !

Ancak ülkemizi temsil etmesi için seçilen Aleyna Tilki’nin yarıştığı yarı final grubunda biz Eurovision fanlarının aşina olduğu çok başarılı iki isim daha var: Geçtiğimiz yılın Sırbistan temsilcisi ZAA Sanja Vučić ve Makedonya temsilcsi Kaliopi.

Sizler de aşağıdaki linkten oy kullanabilirsiniz:
https://goo.gl/forms/rV0uWPUEnZYTaCe32