Merhaba! Açıkçası şu anki mutluluğumu bu yazıya sığdırabilir miyim bilmiyorum. Çünkü uzun süredir takip ettiğim Malta Ulusal Finali yarışmacılarından biri, birinci olarak bu sene ülkesini temsil etme hakkı kazandı. Gelin size onu daha detaylı tanıtmama izin verin.

IMG_0766.JPG

Amber MESC’ye ilk katıldığında 2011 senesiydi ve Catch 22 şarkısıyla 13. olmuştu. Daha sonrasında bu işin peşini bırakmadı ve 2012’de de yarışmaya katıldı. Bu sefer kılpayı kaçırarak 3. oldu ancak yarışmaya hepinizin Can Bonomo sayesinde aşina olduğumuz Kurt Calleja’nın back vokali olarak gitti. 2013’te de yarışmaya katıldı ve bu sefer şarkısı In Control‘du. Hatta yarışmayı kazandığına dair eurovision.tv’de bir haber yapılmış ve bunun daha sonra yalan olduğu öğrenilmiş ve özür dilenmişti.

IMG_0765.PNG

“Açıkçası bu şarkı birinci olsun diye çok dua ettim ve gerçekten Eurovision şarkısı olma potansiyeli taşıyan tek şarkı da oydu. Malta’nın 2013 temsilcisini de çok severim, çok şekerdir ama ne bileyim o sahneyi sallayacak şarkı lazım bana.”

2014’te de yılmadı ve katıldı Amber. Because I Have You isimli şarkısı adeta “Ben bu işin peşini bırakmadığımı göstermek için geldim, yoksa kazanasım yok.” temalı bir şarkıydı. İddiası yoktu, sadece ismi geçti.

Ve mutlu son! 2015’te de yılmayarak yarışmaya giren Amber, yarışmanın öncesinde favori olarak gösteriliyordu. Oylamada bütün 12 puanları toplayarak açık ara önde bitiren Amber ülkesini “Warrior” adlı parçasıyla temsil etmeye hak kazandı.

*Bir bakıma Malta’nın Sanna Nielsen’ini izledik. Amber’ın Sanna’dan tek bir farkı var: Undo, Sanna Nielsen’in en güzel Melodifestivalen şarkısıyken, bana kalırsa Amberınki ise “In Control”du. Ama her ne olursa olsun Amber ülkesindeki en güçlü seslerden biri ve ülkesini en iyi şekilde temsil edeceğinden eminim.
Bu arada, sene çok güzel başlamadı mı?