Eurovision Şarkı Yarışması’na ilham kaynağı olan Sanremo Müzik Festivali’nde köklü bir değişiklik planlanıyor…

İtalyan Televizyonu RAI1’in genç yöneticisi Andrea Fabiano festivalde büyük bir değişime gidileceğini ve Eurovision’a dönüştürüleceğini açıkladı. Fabiano’nun açıklamalarına göre değişimler 2018 yılından sonrası için planlanıyor. Yine açıklamalara göre Sanremo’ya 1977 yılından bu yana ev sahipliği yapan Ariston’dan farklı bir yere alınması gündemde. Gerekçe ise: Eurovision.

Andrea Fabiano:

Bu yıl Kiev’de gerçekleştirilen 62. Eurovision Şarkı Yarışması’nı izledik. Gerçekten harika bir görsel şovdu. Sanremo’nun aynın şekilde Eurovision gibi görsel yönünün güçlü bir şov haline gelmesi en büyük hedeflerinimiz arasında. Konuyla ilgili olarak festivalin Ariston’dan daha geniş bir yere taşınması gündemde. Bu değişiklik 2018 yılında olmayacak. Sonraki yıllar için düşünülüyor.

Bu değişikliğin arkasında ise Sanremo’nun Eurovision Şarkı Yarışması stili ile devam ettirilmek istenmesi yatıyor. Sanremo şehrinden ise konuyla ilgili henüz bir itiraz gelmediği gelen bilgiler arasında.

Casino of Sanremo Sanremo Müzik Festivali’ne 1951-1976 yılları arasında ev sahipliği yaptı. Ardından yarışma 1977’de Ariston’a taşındı. 1990 yılı hariç festival Ariston’da düzenlendi.