Bu akşam gerçekleştirilen Festivali i Këngës finalinin sonuçlanmasının ardından resmi olarak 2017 Eurovision Şarkı Yarışması’nda yarışacak ilk şarkıyı açıklayan ülke Arnavutluk oldu. Lindita Halimi bir değişiklik yapmazsa Botë şarkısıyla Kiev’de olacak.

Bugünkü finalde, yarı finallerde jüri ve halk oyu ile seçilen 14 sanatçı şarkılarını tekrardan seslendirdi. İlk defa favori sanatçısını destekleme şansı bulan Arnavutluk halkı kazanan ismi belirlemede yüzde kırklık bir söz hakkına sahip oldu. Yarı finallerde olduğu gibi Ledina Çelo ve Kasem Hoxha çifti bu geceyi büyük bir özenle sundu.

https://www.youtube.com/watch?v=90211t4A9wk

Gecede sahne alan isimler şu şekilde:

1. Franc Koruni – ‘Macka’
2. Lorela – ‘Me Ty’
3. Xhesika Polo – ‘Eva jam unë’
4. Xuxi – ‘Metropol’
5. Fabiola Agalliu & Agnesa Çavolli – ‘Shkon e vjen’
6. Dilan Reka – ‘Mos haro’
7. Lindita Halimi – ‘Botë’
8. Flaka Krelani – ‘Osiris’
9. Rezerta Smaja – ‘Pse prite gjatë’
10. Edea Demaljaj – ‘Besoj në ëndra’
11. Yll Lymani – ‘Shiu’
12. LYNX – ‘Sot’
13. Orges Toce – ‘Shi damantesh’
14. Genc Salihu – ‘Këtu’

Ancak şunu göz önünde bulundurmakta fayda var. Festivali i Këngës kazananı olarak ülkesi Arnavutluk’u temsil edecek Lindita tercihini dil değiştirmeden ve müzik üzerinde bazı değişimlerden yana kullanabilir.Geçtiğimiz sene bununla ilgili Arnavutluk adına çok örnek gördük. Genelde sanatçılar tercihlerini İngilizce’den yana kullanıyorlar ve besteci/söz yazarı ile olan anlaşmalar çerçevesinde şarkının yeni bir versiyonu hazırlanıyor. 2015 yılında ülkesini temsil eden Elhaida’da durum ne yazık ki böyle olmamış, gerekli anlaşmalar sağlanamadığı için şarkısını değiştirmek durumunda kalmıştı.

Gecenenin tüm performansları aşağıdaki oynatma listemizde mevcut: