Geçtiğimiz gün  Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenecek olan 2017 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Azerbaycan’ı “Dihaj”ın solisti Diana Hacıyeva’nın temsil edeceği açıklandı. Peki Diana Hacıyeva kimdir? İşte detaylar…

Diana Hacıyeva 1989 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de doğdu. Küçük yaşlarından bu yana müzikle birlikte büyüdü. Özellikle jazz müziği üzerine yoğunlaştı. 2006 yılında Bakü’de ortaokulu tamamladı ardından Bakü Müzik Akademisi’ne başadı. Buradan mezun olan Diana, müzik eğitimini ilerletmek için Londra’da Çağdaş Müzik Enstitüsü’ne katılmıştır.

2009 yılında “Radio & Video” grubunun solisti Əli Nəsirovla ile evlenmiştir.

Diana Hacıyeva 2011 Euovision Şarkı Yarışması’nda Azerbaycan’ı temsil edebilmek için Milli Seçim Turu’na katılmıştır. Yarışmayı ise 4. olarak tamamlamıştır. Diana milli seçim turunda kendi tarzı olan jazz müziğin aksine elektro pop tarzıyla sahnede olmuştu.

2014 yılınının Kasım ayında annelik duygusunu ilk kez tattı ve şu an kızı 2 yaşında.

“Eurovision”a göndərdiyimiz Diana kimdir? - Fotolar

2015 yılında Diana eşi Ali (davul) ve Anar (gitar) ile birlikte Azerbaycan’ın ilk ve tek elektronik müzik grubu “Dihaj” adlı grubu kuruyor ve böylece şarkıcının yıldızı bundan sonra parlamaya başlar. Dihaj’ın dünyaca ünlü caz piyanisti Isfar Sarabski ile birlikte “I Break Again” isimli şarkılarını yayınlamasıyla ünlerine ün katarlar.

Grup daha sonra Eldar Mansurov bestesi olan “Geceler Geçiyor” şarkısını coverlar ve ardından “Complain” adlı şarkılarını yayımlamışlardır. Tüm bunlar onlara Kafkas Müzik Ödülleri’nde en iyi ilk sanatçı ödülünü kazandırır.

2016 yılında İsveç’te ülkesini temsil eden Samra’ya geri vokal olarak eşlik eden Diana sesiyle performansa katkıda bulundu. Bilinmeyen nedenlerden dolayı sanatçı sahne üzerinde kameralar önününde değildi.

Azerbaycan’ın 10. temsilcisi olarak seçilen ve bayrağını Kiev’de dalgalandıracak olan Diana’ya şimdiden başarılar dileriz.