Azerbaycan kanalı İctimai TV(ITV) katılımını geçtiğimiz ay onayladı.

Azerbaycan yarışmaya ilk defa 2008 yılında katıldı. 6 yıl boyunca neredeyse her yıl ilk beşte yer aldı. 2014 yılından bu yana ise altın çağından biraz uzaklaştı gibi. Peki bu yıl Azerbaycan için hangi isimler öne çıkıyor?

Rilaya

Orjinal bir sese sahip olan Rilaya Hüseyinzade, gerek tarzıyla gerek şarkıylrıyla tam bir Eurovision birinci adayı. Birçok Azerice şarkısı olan Rilaya, gelecek yıl için ismi en çok öne çıkan aday.

Samira Efendiyeva

İlk adayımız ve en çok ismi anılan şarkıcı 26 yaşındaki Samira Efendiyeva. Samira, 2014 yılında ulusal final Böyük Səhnə’ye katılmış. Finale bir adım kala elenmişti. Daha sonra dünya genelinde bir çok ülkede yapılan The Voice ses yarışmasının Azerbaycan versiyonu olan Səs Azərbaycan’a katıldı. Final gecesine 2016 yılında Azerbaycan’ı temsil eden Samra ile son dörde kalmış. Samra 4. Samira ise 3. olmuştu. Samira, 2016 yılında Türkiye’ye gelmiş. Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılan jazz festivaline katılmıştı.

İlhamə Qasımova

Üçüncü isim İlhamə Qasımova, 2011 yılında ulusal final olan Milli Seçim Turu’na katılmış finale kalmış ancak ancak yarışmayı kazanamamıştı. 2014 yılında Böyük Səhnə’nin elemelerinde jürilik yapmıştı. Universal Music ile çalışan İlhamə Almanya’da da tanınıyor.

İsimleri geçen diğer isimler:

Emin Ağalarov(Emin)

Miri Yusif

Eldar Gasimov(Ell)

Peki sence Azerbaycan’ı kim temsil etmeli? Ankete katıl.